Latvala tahab Hispaanias Hyundai paika panna: olukord on meie jaoks soodne

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Gregory Lenormand

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala läheb sel nädalal sõidetavale Hispaania MM-rallile vastu rahuliku südamega.

Kaks etappi enne hooaja lõppu on kindel, et sõitjate tiitel kuulub tänavu Toyota piloodile. Küsimus on, kas selle võidab Sebastien Ogier või Elfyn Evans. Enne Hispaania rallit on Ogier’l 24-punktiline edu. Meeskondlikus arvestuses on Toyota seis samuti soodne, sest Hyundaid edestatakse 61 silmaga.

«Seis on üsna põnev, sest sõitjate tiitlile sõidavad ainult Toyota piloodid. Kuid meie peamine eesmärk on saada Hispaaniast piisavalt punkte, et kindlustada meeskondlik meistritiitel,» vahendab Rallit.fi Latvalat.

2017. aastal WRC-sarja naasnud Toyota on selle ajaga võitnud vaid ühe meeskondliku karika, seda 2018. aastal. Praeguse generatsiooni autode debüüthooajal kuulus tiitel M-Spordile, viimasel kahel hooajal on triumfeerinud Hyundai.

«Arvan, et meil on imeline võimalus meistritiitel kindlustada, kuid peame valmistuma MM-etapiks väga hoolikalt. Peame tulemuse nimel tööd tegema,» andis Latvala mõista, et niisama lihtsalt Hyundai alla ei anna.

Toyota sõitjaid soosib asfaldil sõidetaval rallil ka stardipositsioon. «Olukord on meie meestele soodne, sest nad on MM-sarja liidrid ega pea avapäeval enam teed puhastama,» märkis Latvala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles