BLOGI ⟩ Tartu Meistrite liiga teekond lõppes, ent nüüd ootab ees kohtumine Venemaa tippklubiga (2)

Postimees Sport
Copy
Tartu Bigbanki mehed (sinises) võitlemas Benfica omadega.
Tartu Bigbanki mehed (sinises) võitlemas Benfica omadega. Foto: Margus Ansu

Valitsev Eesti võrkpallimeister Tartu Bigbank kaotas Meistrite liiga eelringi korduskohtumise võõrsil Lissaboni Benficale 1:3 (21:25, 25:17, 21:25, 20:25) ning langes võistlussarjast konkurentsist. Pikemalt saab mängu käiguga tutvuda allolevas blogiaknas.

Et avamängus oli 3:1 võidu saanud Benfica, vajas Tartu korduskohtumises 3:0 või 3:1 võitu ja pidanuks seejärel parem olema ka kuldses geimis.

Avageimi võitis Portugali klubi 25:21, misjärel saatis peatreener Alar Rikberg teises vaatuses sidemängijana Aleksander Eerma asemel platsile Ronald Järve ning liigutas Valentin Kordase asemele diagonaali Martti Juhkami, nurgaründajana sekkus Tamur Viidalepp. Teises geimis said tartlased 25:17 võidu ning lootus püsis.

Kolmandas vaatuses jäi aga 25:21 peale Portugali klubi, tagades sellega ka edasipääsu. Seejärel tehti mitmeid vahetusi, Tartu poolel sekkus liberona mängu vigastusest taastuv Taavet Leppik, kes polnud senistes mängudes väljakule saanud. Neljas geim läks tulemusega 25:20 Benficale ja kogu mäng seega 3:1 Portugali esiklubile.

Tartu meeskonna teekond jätkub eurosarjas nüüd aste madalamal CEV Cupil, kus tuleb vastamisi minna Venemaa tippklubiga Kaasani Zeniit. Avamäng peaks esialgse info kohaselt toimuma 10. novembril Tartus. Benfica läheb järgmises ringis vastamisi Soome klubiga Sastamala, kes sai kahe mängu kokkuvõttes jagu hollandlaste Apeldoornist.

STATISTIKAT: Tartu resultatiivseimaks kerkis 18 punktiga (efektiivsus +11, rünnak 47%) Martti Juhkami, Albert Hurt lisas 16 silma (+7, 54%) ja Kevin Soo arvele jäi 9 punkti (+8, 75%). Tartu vastuvõtt oli 72%, rünnakuid lahendati 48-protsendiliselt, blokist saadi 6 punkti ja servil löödi samuti 6 ässa (eksiti 12 pallingul).

Benfica edukaim oli rünnakul 22 punktiga (+14, 67%) brasiillane André Ryuma Oto Aleixo. Benfica vastuvõtt oli 77%, rünnak 50%, blokist saadi 6 ja servilt 7 punkti (vigu tehti 18).

Enne mängu:

Avamängus sai 3:1 (26:24, 22:25, 25:18, 25:16) võidu Benfica, seega vajab Tartu korduskohtumises 3:0 või 3:1 võitu ja peab seejärel parem olema ka kuldses geimis.

Avakohtumisel olid Tartul nii esimeses kui teises geimis käes suured eduseisud, mis lõpuks küll käest anti. Samas näitas see, et ülikogenud vastast on võimalik surve alla panna. Peatreener Alar Rikberg ütles pärast avakohtumist, et vaatamata raskele olukorrale minnakse ka võõrsile võitu püüdma.

«Me oleme veel elus. Kokkuvõte on see – mis on minul selge ja mis tuleb meestele selgeks teha –, et nendega on võimalik mängida. Neid on võimalik võita ja sellest paarist on võimalik edasi saada. Äraütlemata raske, aga võimalik,» sõnas peatreener, kes soovib sarnaselt avamängu kahe esimese geimiga vastase serviga surve alla panna.

Tartu meeskonnaga sõitis Portugali ka nurgaründaja Taavet Leppik, kes ei ole saanud vigastuse tõttu seni Meistrite liigas kaasa teha.

Tartu ja Lissaboni paari võitja läheb teises eelringis vastamisi kas soomlaste Sastamalaga või Hollandi klubiga Apeldoorn. Kaotaja langeb aste madalamale CEV Cupile, kus tuleks vastamisi minna Venemaa tippklubi Kaasani Zeniidiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles