Eesti judoka murdis MMil esikümnesse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Judo. Pilt on illustreeriv.
Judo. Pilt on illustreeriv. Foto: Joe Toth for OIS

Noor Eesti judoka Karl Tani Priilinn-Türk, kes asub maailma edetabelis 44. positsioonil, saavutas Itaalias toimunud juunioride maailmameistrivõistlustel kaalukategoorias üle 100 kilo üheksanda koha.

Tiitlivõistluse esimeses ringis alistas Priilinn-Türk waza-ariga Itaalia judoka Lorenzo Turini.

Teises ringis oli eestlase vastane brasiillane Daniel Lemes Da Silva, kes asub maailma edetabelis juunioride klassis 5. kohal. Pingelise kohtumise võitja selgus lisaajal, kui Eesti judokal tuli siiski tunnistada vastase paremust.

Juunioride maailmameistrivõistlustel saavutas Priilinn-Türk oma kaalukategoorias ühe võiduga 9. koha 26 sportlase konkurentsis.

Eesti Judoliidu president Kaido Kaljulaid sõnas, et kuigi medalikonkurentsis Eesti noored judokad sel aastal MMil ei olnud, on noorte sportlaste jaoks äärmiselt oluline nii füüsiline kui ka vaimne valmisolek end proovile panna maailma tippude vastu. «Sõltumata tulemusest on iga kohtumine väärtuslik õppetund, mis aitab hoida meie noorte sportlaste motivatsiooni ning arendab nii füüsilist kui ka vaimset poolt, mis on judos tehnika ja oskuste kõrval sama oluline,» kommenteeris Kaljulaid võistluse tulemusi.

Kokku esindas Itaalias Olbias toimunud juunioride maailmameistrivõistlustel Eestit viis sportlast. Judoka Carl-Gustav Kont (kaalukategooria kuni 66 kilo), kes asub maailma edetabelis 58. positsioonil, võitis esimeses ringis Kuveidi judoka Saoud Alamiri, kuid kaotas seejärel teises ringis ungarlasele Gyorgy Szatmarile, kes hoiab maailma edetabelis kõrget 12. positsiooni.

Eesti judokad Viljar Lipard, Randel Päästel ja Darja Mihhailova sel korral avaringist edasi ei pääsenud. Eesti meister Lipard (kuni 66 kilo, maailma edetabeli 21. koht) kaotas esimese kohtumise belglase Zelemkhan Batchaevi vastu (WRL 16). Mihhailova (kuni 52 kilo, maailma edetabeli 62. koht) kaotas esimeses ringis kohtumise ungarlanna Roza Gyertyasi vastu, kes asub edetabelis 18. positsioonil. Päästel (kuni 81 kilo) pidi tunnistama belglase Jarne Duycki paremust.

Treeneritena olid juunioride MMil kaasas Eesti koondise vastutav treener Vladimir Stepanjan ja Glen Viks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles