VIDEO ⟩ Vaata Tänaku väljasõitu fänni filmitud rakursi alt

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Ott Tänku ja Martin Järveoja jaoks lõppes Kataloonia ralli neljandal kiiruskatsel.
Ott Tänku ja Martin Järveoja jaoks lõppes Kataloonia ralli neljandal kiiruskatsel. Foto: Ekraanitõmmis

Ühel Kataloonia rallit kohapeal vaadanud fännil õnnestus üles filmida Ott Tänak ja Martin Järveoja väljasõit neljandal kiiruskatsel.

Video annab hea ülevaate, kuidas peab ralliekipaaž käituma pärast väljasõitu. Kui mõlemad mehed olid veendunud, et teineteisega on kõik korras, hakati kiiresti tööle. Tänak jooksis tagant startinud autot hoiatama, Järveoja suhtles samal ajal võistluskeskusega, andes teada, et nendega on kõik korras ning auto on tee pealt eest ära.

Nagu eile õhtul selgus, sai Tänku ja Järveoja auto nii palju kahjustada, et sellega pole võimalik võistlust superrallisüsteemis jätkata.

«Sõitsime rajalt välja. Tabasin kändu ja kahjustasin autot päris tõsiselt. See oli päris suur tabamus. Ilmselt oli kurvi minnes hoog liiga suur, tõmbasin ratta lukku ja seal oli ka natuke muda. See kõik kokku viis selleni, et me ei suutnud olukorda päästa. Peame ootama ja vaatama, kas autot õnnestub parandada. Me ei surunud väga, sest me polnud nii kiired, et võinuks piire kombata. Mõned üllatused siiski olid,» kommenteeris Tänak väljasõitu.

Täna sõidetakse Kataloonia rallil seitse kiiruskatset, neist esimene algab kell 9.44. Võistlus tõotab jätkuda põnevalt, sest kahte esimest Thierry Neuville'i ja Elfyn Evansit lahutab avapäeva järel vaid 0,7 sekundit. Rallil on võimalik kätt pulsil hoida Postimehe ralliraadio ja -blogi vahendusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles