Ogier ja Evans suutsid Latvalat mõlemast suunast üllatada

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Gregory Lenormand

Toyota rallimeeskonna pealik Jari-Matti Latvala on Kataloonia rallil nähtuga rahul. Meeskond liigub kindlalt konstruktorite MM-tiitli suunas ning on võitluses ka ralli võidu nimel. Ent viimane pole Latvala sõnul tegelikult oluline.

Ralli avapäeva järel on esikolmikus kaks Toyota sõitjat. Elfyn Evans kaotab liider Thierry Neuville’ile (Hyundai) 0,7 sekundiga, Sebastien Ogier jääb liidrist maha 19,4 sekundiga. Neljandal kohal on Dani Sordo (Hyundai, +24,8) ning viiendal kolmas Toyota mees Kalle Rovanperä (+38).

«Meeskondlikult on seis hea. Kuid meil on veel tööd teha, sest Dani surub Ogier’d ja Neuville edestab Evansit. Mitte midagi pole veel selge, kuid olukord on hea. Kõige tähtsam on, et autod püsiksid teel. Me ei pea rallit võitma, piisab ka poodiumikohtadest,» ütles Latvala, kes soovib Hispaanias kindlustada meeskondliku MM-tiitli.

Kui ralli lõppeks samasuguse järjestusega, otsustatakse sõitjate MM-tiitel hooaja viimasel etapil Monzas. Virtuaalses punktitabelis on Evans võtnud Ogier’lt tagasi kolm silma ehk kaotab talle 21 punktiga.

«Eeldasin, et Ogier on siin tugevam. Jyväskyläs oli tal keeruline, kuid arvasin, et siin surub ta kõvemini. Teisalt on Evans olnud väga hea, mis on minu jaoks positiivne üllatus. Mõlemad mehed on jätkuvalt võitluses, mis teeb mind õnnelikuks,» rääkis Latvala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles