Latvala kaitses masina seadistamisega alt läinud Evansit: me ei ela enam 20 aasta taguses ajas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Bastien Roux

Laupäevase rallipäeva lõpus pakkus põrinasõpradele enim kõneainet MM-tiitlit jahtiva Sebastien Ogier'i eksimus lühikesel linnakatsel. Nimelt suretas prantslane õnnetult mootori välja ning andis Dani Sordole poodiumiheitluses ära viis sekundit. Tiimipealiku Jari-Matti Latvala sõnul oli see mõistagi valus, kuid õnneks jäi neile päevast näppude vahele ka positiivseid asju.   

«Positiivne oli see, et Seb oli pärastlõunal selgelt kiirem kui hommikul. Thierry [Neuville] oli hommikul meeletult kiire ning õhtulgi hea, kuid meil õnnestus talle siiski vastu hakata ning ka üks katsevõit noppida,» viitas soomlane Ogier' 11. katse triumfile.

Prantslasest rääkides aga... «Viimasel katsel suretas ta tõesti kahjuks mootori välja ja kaotas viis sekundit, kuid oleme meeskonnana siiski õigel kursi. Kui meil õnnestub siit teine ja kolmas koht saada, siis oleks see meeskondlikku tiitlit silmas pidades ju kõik,» vaatas Latvala suuremat pilti. 

Teist kohta hoidev Elfyn Evans oma päevaga rahule ei jäänud, kuna lõunal tehtud muudatused muutsid masina juhitavuse hoopis halvemaks. Miks sellisel juhul üldse seadete kallale minnakse?

«Nende autode ja sõitjatega on tase nii kõrge ja vahed nii väikesed, et kui teedki seadetes väikese vea ning pole enesekindel, siis on seda aegadest kohe näha,» kostis Latvala. «Me ei ela enam 20 aasta taguses ajas, kui rallisid võideti minutitega. Praegu räägimegi murdosa sekunditest, seega peab auto olema kõige-kõigem. Kui kaotad aega, siis tuleb midagi uut proovida. Paraku Evansil ei õnnestunud see ning Thierry libises eest. Aga tuleb ka tunnistada, et Thierry näitaski väga head sõitu ja tegi hea päeva.»

Lõpetuseks, kas tiimipealikul on mingit vahet, kas MM-tiitlid jagataks välja juba sel nädalavahetusel või jääksid asjad lahtiseks Monzani?

«Meeskondlikku tiitli tahan ma siin kätte saada, seejärel oleks aga tore Monzas lihtsalt sõitjate duelli jälgida,» oli Latvala üllatavalt poliitkorrektne vastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles