Järjekordselt liiklusreegleid rikkunud Ogier sai kopsaka trahvi

Christopher Krutto
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Nikos Katikis/Scanpix

Kui Horvaatia rallil sai Toyota piloot Sebastien Ogier kopsaka trahvi, sest põhjustas liiklusõnnetuse, siis Kataloonia rallil tegi ta ebaseadusliku möödasõidu ja eiras seejärel politseiniku peatumismärguannet.

Kohtunike avaldatud otsusest selgub, et Ogier möödus katsetevahelisel ülesõidul tee peal olnud autost paremalt poolt ja seejärel eiras politseiniku poolt antud käega märguannet. Tulemuseks on see, et kahe rikkumise eest määras politsei talle teadmata suuruses trahvi ja lisaks peab ta FIA-le tasuma 2000 eurot.

Ogier ise selgitas möödasõitu, et ringteel oli liiklus seisma pandud ja tunnistas, et läks paremalt poolt mööda, kuid seletas pikemalt, miks politsei märguande peale ei peatunud. Nimelt arvas ta, et politsei märgutab teistele, et ralliauto tavaks lastakse ja ei osanud arvata, et peab seisma jääma.

Kohtunikud suhtlesid ka kohaliku politsei esindajaga, kes kinnitas, et vormikandja ei seisnud kohe tee ääres ja seetõttu võis käesignaal jääda rallisõitjale segaseks.

Kuigi Horvaatiast oli Ogier'l all tingimisi karistus ja teise sellise rikkumise eest tulnuks tal järgmine etapp vahele jätta, siis seekord piirdusid kohtunikud kergendavate asjaolude tõttu trahviga.

Kusjuures Ogier'il oli juba Kataloonias üks trahv all, kui ta jättis kuuenda kiiruskatse kontrollpunktis kiivrialuse mütsi võistluskombinesoonist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles