Latvala: olen pettunud, et ei saanud MM-tiitlit Kataloonias tähistada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Bastien Roux

Toyota rallimeeskond sõitis Kataloonia MM-rallile, et seal kindlustada meeskondlik MM-tiitel. Neile ootamatult jäid nad kiiruselt Hyundaile selgelt alla ja seetõttu lükkus võidupidu edasi.

Hyundai hõivas Kataloonias poodiumil kaks positsiooni. Thierry Neuville võttis enda karjääri 15. etapivõidu ning Dani Sordo alistas kolmanda koha heitluses Sebastien Ogier. Sordo ja Neuville näitasid parimat kiirust ka punktikatsel.

Toyota meeskonna pealik Jari-Matti Latvala oli mõistagi pettunud, et säärase lõpplahenduse Kataloonia ralli sai. «Olen pettunud ja see on ka loogiline. Ent selline juba motosport kord on. Kui vaadata positiivset poolt, siis on hooaja viimast etappi kõikidel hoopis põnevam jälgida. Mõlemad MM-tiitlid on veel täiesti lahtised,» sõnas Latvala Soome meediale.

«Oleks olnud väga kaunis, kui me vormistanuks Kataloonias MM-tiitli. Kahjuks näitas Hyundai end taaskord tugevast küljest ja nad tegid oma tööd paremini.»

Siiski on Toyota väga selge soosik meeskondlikule MM-tiitlile. Enne Monza rallit on neil punktitabelis kirjas 474 silma ning Hyundaid edestatakse 47 punktiga. Seega on teoreetiliselt Korea autotootja rallitiimil esikoht ise hõivata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles