Viimase hetke muudatus tegi Kontaveidi elu Moskva turniiril keerulisemaks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Tim Nwachukwu/SCANPIX

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit alustab homme Moskvas peetavat WTA-turniiri, millele teenis esialgu vabapääsme. Sakslanna Angelique Kerberi loobumise tõttu anti eestlannale aga asetus, mis teeb üllatuslikult tema elu keerulisemaks.

Kui esialgu pidi Kontaveit ootama oma avaringi vastast kvalifikatsiooniturniirilt, siis nüüd läheb ta vastamisi maailma 53. reketi Katerina Siniakovaga. Eestlanna koha põhitabelis hõivas kvalifikatsioonis võidutsenud ukrainlanna Lesja Tsurenko.

Muutatuse põhjustas just Kerber, kes otsustas viimasel hetkel turniirist loobuda. Kontaveit, kes esialgu asetamata jäi, teenis ametlikult üheksanda asetuse, ent mängib justkui kuuendana asetatud mängija. 

Kui võiks arvata, et asetatud mängijatel on vähemalt turniiri algus veidi kergem, siis pigem läks eestlannal nüüd seis ebasoodsamaks. Juba esimeses ringis on tal ligi 100 edetabelikohta kõrgem vastane ning teises ringis võib teda oodata heas vormis lätlanna Jelena Ostapenko, kes kohtub avaringis sakslanna Andrea Petkoviciga.

Kontaveit on Siniakovaga kohtunud varem neli korda. Omavaheline saldo on eestlanna kasuks 3:1 ning tšehhitari alistas ta ka tänavu Clevelandi tenniseturniiril. Kohtumine on planeeritud teisipäevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles