Evans õrnast tiitlilootusest: juhtuma peab midagi radikaalset

Postimees Sport
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: Sander Ilvest/Postimees

Ralli MM-sarjas on oma kaheksanda tiitli suunas liikumas Sébastien Ogier, tema triumfi saab väärata vaid tiimikaaslane Elfyn Evans. Toyota esisõitjal on enne viimast etappi Monzas Evansi ees 17-punktiline edu ning teda jälitav waleslane möönis, et MM-tiitli võitmiseks on vaja korda saata midagi radikaalset.

«Me oleme veel mängus, situatsioon on sarnane eelmisele aastal, kuid tuuled on pöördunud,» ütles Evans portaalile rallit.fi. Evans juhtis aasta tagasi enne Monza etappi MM-sarja Ogier’ ees 14 punktiga. Talvistes oludes sõidetud kiiruskatsetel sõitis waleslane teelt välja ja katkestas, Ogier tuli seitsmendat korda maailmameistriks.

«Kõike võib juhtuda, aga teame, et Seb on tark sõitja. Juhtuma peab midagi radikaalset, et temast mööda minna. 17 punkti on suur vahe, peaksime võitma ja ka punktikatse mängib suurt rolli. Igatahes peab Seb tegema vea või sattuma jamadesse, et meie meistriks tuleksime,» tunnistas Evans.

Ogier omakorda ei näinud muretsemiseks põhjust, sest kõik on liikumas temale soovitud suunas. «Mullu olime 14 punkti maas, nüüd 17 punktiga ees. Selles mõttes pole meil muret,» ütles prantslane Soome ralliportaalile.

Sõitjate punktiseis

1. Sébastien Ogier (Toyota) 204

2. Elfyn Evans (Toyota) 187

3. Thierry Neuville (Hyundai) 159

4. Kalle Rovanperä (Toyota) 140

5. Ott Tänak (Hyundai) 128

6. Craig Breen (Hyundai) 76

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles