Maailma üks parimaid ründajaid räägib üheksat keelt

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Romelu Lukaku.
Romelu Lukaku. Foto: Paul Terry/SCANPIX

UEFA saadab jalgpalli Meistrite liiga kohtumiste eel meediale laiali infolehe, kus on kirjas, mis keeli mängijad räägivad. Näiteks Londoni Chelsea ründaja Romelu Lukakuga on võimalik intervjuud teha üheksas keeles.

Belgias Antwerpenis sündinud 28-aastane ründaja räägib prantsuse, saksa, inglise, hispaania, portugali, hollandi, flaami ja itaalia keelt. UEFA pole seda küll kirja pannud, kuid oma Kongo juurte tõttu oskab Lukaku veel ka lingala keelt.

Lukaku on erinevates keeltes reaalselt ka intervjuusid andnud. 2018. aastal üllatas ta Brasiilia meediat, kui suhtles pärast MMi veerandfinaali võitu Brasiilia meediaga portugali keeles. Ründaja avaldas, et tal aitas keelt õppida endine Londoni Chelsea tiimikaaslane Jose Bosingwa.

Kui Lukaku 2019. aastal Milano Interiga liitus, õppis ta kolme kuuga rääkima itaalia keelt tasemel, mis lubas tal juba meediaga suhelda.

Lukaku jaoks on võõrkeelte rääkimine oluline, sest nii saab ta end väljakul kõige paremini väljendada. «Minu jaoks on oluline, et kaaslased saaksid minust ideaalselt aru. Kuidas ma palli tahan, kuhu ma palli tahan. Pean neid sõnu itaalia keeles oskama, sest peensused on igas keeles erinevad. Neid ei asenda miski,» on Lukau varem öelnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles