VIDEO ⟩ Jutud saavad hoogu juurde: Loeb testis M-Spordi uut masinat

Postimees Sport
Copy
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: Bastien Roux via www.imago-images.de

Jutud, mis seostavad üheksakordset autoralli maailmameistrit Sébastien Loebi M-Spordiga, koguvad aina rohkem tuure. Viimati andis nendele hoogu juurde ühismeediasse paisatud video, kus vanameister testib Ford Puma Rally1-autot. 

Hispaania väljaanne Marca kirjutas juba teisipäeval oma allikatele tuginedes, et 47-aastasel prantslasel on M-Spordiga leping allkirjastatud ning nõnda kihutabki Loeb valitud MM-etappidel nende uue neljarattalisega. Tõsi, ametlikku kinnitust selle kohta veel tulnud pole. 

Kinnitamata info järgi osaleb vanameister kohe 2022. aasta avaetapil Monte Carlos, siis on rajal ka Ogier, kes sarnaselt Loebile osaleb uuel hooajal Toyota roolis vaid valitud etappidel. Loebi aasta algus kujuneb võistlustihedaks, sest 2.–14. jaanuarini sõidab ta Dakari maratonrallil Prodrive’i meeskonnaga. Monte Carlo ralli algab Prantsusmaal 20. jaanuaril.

Kuigi Loebi lisandumine meeskonda on hindamatu väärtusega, siis mõnel MM-rallil osalev vanameister 2022. aastal tiitliheitlusesse ei sekku. M-Spordil on järgmiseks aastaks kehtiv leping Craig Breeniga, kes liitub nendega Hyundaist, lisaks on tiimijuht Malcolm Wilson andnud mõista, et uuel aastal kuulub meeskonda ka Adrien Fourmaux.

Aastatel 2003–2012 tuli Loeb Citröeniga üheksakordseks maailmameistriks ning kuni 2020. aastani kestnud karjääri jooksul võitis ta 79 MM-rallit. Viimased kolm hooaega kuulus ta Hyundai meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles