Olümpiapiletit jahtiv kurlingupaar tuli MK-etapil viiendaks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Marie Kaldvee ja Harri Lill mänguhoos.
Marie Kaldvee ja Harri Lill mänguhoos. Foto: Eero Vabamägi

Eesti kurlingu segapaar Kaldvee/Lill lõpetas Austrias, Kitzbühelis toimunud segapaaris kurlingu MK-etapi viienda kohaga.

Marie Kaldvee ja Harri Lill alustasid MK-etappi kolme kindla võiduga, alistades Tšehhi kurlingupaari Neznalova/Neznal tulemusega 9:3, Ungari esindust Palansca/Kiss tulemusega 9:8 ning Norra kurlingupaari Mesloe/Naess tulemusega 9:3.

Veerandfinaalis kohtusid eestlased Šveitsi kurlingupaariga Rupp/Wunderlin ning pidid tunnistama vastase paremust tulemusega 6:10. Rupp/Wunderlin krooniti lõpuks ka turniiri võitjaks, finaalis alistasid nad Ungari paari Palansca/Kiss 11:4.

Lill leidis, et see oli alanud hooaja seni parim esitlus. «Kuigi pidime leppima viienda kohaga, näitasime turniiril sellisel tasemel mängu, mida meil on vaja detsembris toimuval olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril,» sõnas ta, lisades et veerandfinaaliks olid jääolud märgatavalt muutunud, mis lõpetas turniiri nii Eesti segapaari kui ka mitme teise turniiri favoriidi jaoks.

MK-etapi ettevalmistuse ajal andis Lille sõnul positiivse tõuke Tallinnas toimunud treeningmängude tsükkel, kus eestlaste vastased olid maailma edetabeli liidrid, Norra segapaar Skaslien/Nedregotten. «Olümpiamängude pronksmedali võitjad ja praegused edetabeli liidrid tulid Tallinnasse, et pidada treeningmänge meie vastu ning see oli meie jaoks erakordne võimalus oma oskuste lihvimiseks. Lisaks sai see võimalikuks tänu sellele, et Tallinnas on loodud väga heal tasemel treeningtingimused, mis meelitavad siia tippvõistkondi üle maailma,» lisas ta.

Kitzbühelis toimunud MK-etapi ajal oli Eesti segapaaril abiks treener Nicole Strausak. Alates sellest nädalast treenivad Kaldvee ja Lill Tallinnas tipptreeneri Derek Browni juhendamisel.

Eesti kurlingusegapaari hooaja peamine eesmärk on detsembri alguses startiv Pekingi olümpiamängude kvalifikatsiooniturniir. Kahe olümpiapileti eest asub võistlema 16 võiskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles