Luis Suarez vabandas oma eilse käitumise pärast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli ründaja Luis Suarez esines vabandusega.
Liverpooli ründaja Luis Suarez esines vabandusega. Foto: SCANPIX

Liverpooli jalgpalliklubi ründaja Luis Suarez palus avalikult vabandust, et ei surunud eile enne Liverpooli ja Manchester Unitedi liigamängu vastaste kapteni Patrice Evra kätt.

Mängujärgses intervjuus kaitses olukorda oma silmaga mitte näinud Liverpooli peatreener Kenny Dalglish uruguailase käitumist, kuid sai selle eest avalikkuselt karmi kriitikat ja nüüdseks on Liverpooli hoiak muutunud. Suarezi kohta ütlesid karme sõnu mitmed klubi juhtkonna liikmed.

«Vestlesin pärast mängu peatreeneriga ja mõistan nüüd, et käitusin valesti,» seisab Suarezi avalduses. «Vedasin alt mitte ainult teda, vaid tervet klubi ning väärtusi, mida klubi esindab. Tegin vea ja kahetsen juhtunut. Oleksin pidanud enne mängu Patrice Evra kätt suruma ja vabandan oma teo pärast. Sooviksin kogu selle sündmuse nüüd selja taha jätta ja keskenduda jalgpalli mängimisele.»

Liverpooli meeskond oli enne mängu ühiselt otsustanud, et käesurumisel osaletakse nagu kord ja kohus. Seega tuli Suarezi tegu suure üllatusena ka Dalglishile, kes kahetses samuti oma mängujärgset käitumist, kui reageeris vihaselt telereporteri vastavale küsimusele. «Tõtt-öelda olin ma rabatud, kui Luisi teost kuulsin, arvestades, milles me kõik juba nädala keskel kokku leppisime. Mängujärgselt televisioonile intervjuud andes ei käitunud ka mina Liverpooli peatreenerile kohasel moel ning vabandan selle pärast.»

Liverpooli tegevdirektor Ian Ayre oli oma avalduses Suarezi vastu äärmiselt karm. «Luis Suarezile on selgeks tehtud, et tema käitumine oli vastuvõetamatu. Ta on nüüd oma teo eest vabandanud ja nii peabki. Siiski on meil kõigil kohustus vastutustundlikult käituda ja loodetavasti mõistab ta nüüd, mida igalt Liverpooli jalgpalliklubi esindavalt mängijalt oodatakse.»

Suarezi ja Evra vaheline tüli lahvatas mullu meeskondade eelmise liigamängu ajal, kui uruguailane prantslast väidetavalt rassistlikult solvas. Inglismaa jalgpalliliit määras Suarezile kaheksamängulise võistluskeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles