Pärnu võrkpalliklubi lõikab lätlaste eriolukorrast kasu

Postimees Sport
Copy
Pärnu võrkpalliklubi.
Pärnu võrkpalliklubi. Foto: Aivar Kutt

Sel nädalavahetusel toimub vaid üks Credit24 Meistriliiga kohtumine, kui Pärnu Võrkpalliklubi mängib laupäeval, 23. oktoobril kell 16.00 Leedus sealse Gargzdai Amber-Arlangaga.

Lisaks pidanuks nädalavahetusel toimuma kohtumine Läti klubide RTU/Robežsardze/Jūrmala ja VK BIOLARS/Jelgava MSG vahel ning samuti pidi Pärnu pühapäeval pidama eelmises ringis edasi lükatud mängu Jelgavaga. Et Lätis kuulutati COVID-19 ulatusliku leviku tõttu välja eriolukord, siis Credit24 Meistriliiga mänge lõunanaabrite klubidega sel nädalavahetusel ei toimu. Edasine mängude graafik selgub jooksvalt.

Pärnu meeskond on nädalavahetuse eel keerulises olukorras, sest viimases liigamängus sai raske jalavigastuse nurgaründaja Tony Tammiksaar, kellel seisab nüüd ees pikk taastumisperiood. Pärnu read olid juba enne Tammiksaare vigastust hõredad ja nüüd tuleb tema asemele uus mängija leida, sest nurgamehi on meeskonnas vaid kaks – ukrainlane Boriss Žukov ja 19-aastane Ivory Õuekallas. Lisaks paraneb haigusest temporündaja Toms Švans.

Pärast nädalavahetust seisab Pärnul kolmapäeval, 27. oktoobril ees mäng TalTechiga.

Pärnu peatreener Avo Keel tunnistab, et olukord on raske ja Leetu sõidetakse 9 mehega. “Tammiksaare asemele otsime uut meest, aga need asjad võtavad omajagu aega. Švansi loodan rivisse saada TalTechi mänguks. Leetu tuleb üks noor nurgamees veel kaasa. Kaks vahetusmeest meil seega on, aga tempod ja diagonaal saavad end väga kindlalt tunda, sest neile vahetusi pole,” sõnas Keel. “Samas kui taktikaliselt vaja midagi muuta, siis teine side on olemas.”

“Leedu klubi oli juba eelmisel hooajal “tummine”, aga lihtsalt mäng ei tulnud välja. Selgi aastal on seal hea koossseis ja selliseid muresid nagu meil, neil pole. Sel aastal on nad kindlasti siin liigas sõna sekka ütlemas,” tunnustam peatreener vastast.

Pärnul on seni kirjas 3:0 võit RTU/Robežsardze/Jūrmala üle ja 1:3 kaotus Tallinna Selverilt. Gargzdai alistas 3:1 RTU ja 3:0 Jelgava.

Liigatabelit juhibki Gargzdai 6 punktiga, sama palju on punkte ka Tartu Bigbankil, mõlemad on võitnud kaks mängu. Jägnevad 3 punktiga Jekabpilsi Luši, TalTech, Pärnu ja Tallinna Selver

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles