Eesti poksilootus võitles end Euroopa meistrivõistlustel poodiumile

Copy
Eesti noorte poksikoondis EMil (vasakult Makar Vdovitšenko, Anton Vinogradov, koondise treener Albert Starikov ja Igor Antonov)
Eesti noorte poksikoondis EMil (vasakult Makar Vdovitšenko, Anton Vinogradov, koondise treener Albert Starikov ja Igor Antonov) Foto: Eesti Poksiliit

Eesti poksikasvandikud said Montenegros toimunud noorte ehk kuni 19-aastaste Euroopa meistrivõistlustel hakkama südika esitusega, mille säravaimaks kinnituseks on pronksmedal.

Narva poksikasvandik Anton Vinogradov jõudis poolraskekaalu (kuni 80kg) võistlusklassis poolfinaali, kus pidi tunnistama Euroopa meistriks tulnud Venemaa poksija Aleksandr Grunitševi paremust.

Poolfinaalkoht tähendas noorele ja värskele Eesti noorte meistrile pronksmedalit ning senise karjääri säravaimat tulemust.

“Kui mõni aasta tagasi tundus, et Eesti poksi tulevik tundub tume, sest järelkasvu ei olnud näha, siis viimase aja sündmused on tõestanud hoopis vastupidist - Eesti noorpoksijad pürgivad üha kindlamal sammul Euroopa parimate poksijate sekka. Seda tõestas ka Anton Vinogradovi saavutus, mis oli juba neljandaks medaliks meie noorpoksijatele viimase pooleteise aasta jooksul. Meie treenerid teevad suurepärast tööd, poksijate arv on hakanud kasvama ning tulemused tõestavad, et oleme õigel teel,” tunnustas Eesti poksiliidu president Kalle Klandorf viimase aja noorpoksijate edu rahvusvahelisel areenil.

Lisaks Antonovile tegid korraliku esituse Euroopa meistrivõistlustel ka kergekeskkaalus võistelnud Makar Vdovitšenko ning keskkaalus ringi astunud Igor Antonov, kes mõlemad jõudsid veerandfinaali ehk ühe matši kaugusele poodiumist.

Eesti poksijate aasta jätkub nüüd maailmameistrivõistlustega, kus järgneva nädala jooksul astuvad ringi Stiven Aas ning Mark Andrejev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles