Johaug loobub tänavuse hooaja ühest kõrghetkest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: TOMASZ MARKOWSKI +48605095588 via www.imago-images.de/SCANPIX

Murdmaasuusataja pikaaegne kuninganna Therese Johaug otsustas loobuda tänavusest Tour de Skist, et olla parimas löögihoos Pekingi olümpiamängudel.

Aastavahetuse ajal sõidetav Tour de Ski on väga oluline suusatuur MK-sarja punktitabelit arvestades. Viimasel kolmel hooajal on nii meeste kui ka naiste seas MK-sarja üldvõitjaks kroonitud suusataja, kes võidutses ka Tour de Skil.

Johaug ei võta MK-sarja tänavu nõnda tõsiselt ja paneb kõik kaardid Pekingi olümpiamängude peale. «Viimastel aastatel olen märganud, et mul pole vaja liiga palju starte enda seisundi parandamiseks. Sestap soovin olümpiamängudele reisida olukorras, kus olen veendnud, et tegin parima ettevalmistuse tippsündmuseks,» sõnas Johaug Norra meediale.

28. detsembril algava Tour de Ski ajal plaanib Johaug olla kodumaal mäelaagris. Sestap jääb isegi jõulud esmakordselt perekonnata pidamata. Norralanna on niivõrd palju keskendunud ühele eesmärgile.

«Mul oli väga kahju öelda emale ja isale, et ei saa jõule esimest korda nendega veeta. Õnneks on minuga koos laagris poisssõber Nils Jakob,» lisas Johaug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles