VIDEO ⟩ Tartu murdis viimase sekundi pealtpanekust Pärnu ja edenes poolfinaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Emmanuel Wembi.
Emmanuel Wembi. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikool Maks & Moorits sõitis Superkarika veerandfinaalide kordusmänguks Pärnusse. Esimesest kohtumisest oli Pärnu Sadamal ees üheksapunktiline edu, ent Tartu suutis võõrsil pärnakad alistada 71:60 ja tagas sellega koha taaralinnas toimvale finaalturniirile. Võit tuli aga väga magusa viimase sekundi pealtpanekuga.

Pärnu spordihallis paarisaja inimese ees peetud kohtumine kulges lõpuni väga põnevalt. Kohe algusest peale hästi häälestatud Tartu haaras kontrolli ja võitis avaveerandi 22:7. Teisel veerandil sai kodumeeskond oma read korda ja oma liidrite Hilli ja Valeika juhtimisel võrdsustasid mänguseisu ja paar minutit enne poolaja lõppu läks Pärnu ette 36:35. Esimese poolaja lõpetas aga sünnipäevalapse Hendrik Eelmäe korv, mis viis Tartu pikale pausile 44:39 eduseisus.

Kolmandal veerandil hoidsid tartlased initsiatiivi, aga kodumeeskond ei lasknud vahet suureks. Veerandi lõpus sai Tartu taas kerge vahe sisse ning enne viimast neljandikku oli edu 58:52.

Neljandal veerandil hakkasid mõlemad meeskonnad juba lugema punkte kahe mängu kokkuvõttes. Tartu sai Oliver Suuroru ja Adomas Drungilase korvidest kätte kaheksapunktilise edu seisul 66:58. Mängude kokkuvõttes vajaliku üheksapunktilise vahe tõi tabloole Edmunds Elksnis. 11 sekundite enne lõppu kaotas Pärnu palli ja kuigi Elksnise vise läks mööda, siis vajutas ründelauast viimasel sekundil palli korvi Emmanuel Wembi ja kindlustas 71:60 võiduga pääsu karikavõistluste finaalturniirile.

Pingilt sekkununa 25 minutit mänginud Emmanuel Wembi kogus parimana 15 punkti ja kaheksa lauapalli. Adomas Drungilas lisas 14 punkti ja üheksa lauapalli, Oliver Suurorg tõi samuti 14 punkti.

Kasey Hill tõi Pärnu parimana 19 punkti ja andis neli korvisöötu. Mihkel Kirves viskas 12 punkti ja noppis 10 lauapalli. Arturas Valeika arvele jäi 10 punkti.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul oli mäng nagu ameerika mäed. «Tänane mäng oli täielikud ameerika mäed. Läksime pikalt juhtima, siis lasime järgi ja lõpus õnnestus jänes kaabu seest välja tõmmata. Me olime mänguks hästi valmis, nemad võibolla mitte nii palju. Jäime teisel veerandil vahetustega kimpu ja pidi pikkasid sette tegema,» kommenteeris Kandimaa mängu. «See on meeskonnale väga oluline võit. Loomulikult pole keegi õnnelik, kui me kaotame. Hooaja eelsete mängude kohta ütlesin küll, et ei maksa suuri järeldusi teha, aga et see hooaja algus on nii konarlikult läinud, siis on tänane vägagi hea võit. Nüüd saame kodusaalis karikat püüdma minna.»

Karikavõistluste finaalturniir on detsembri keskel Tartus ning Tartu Ülikool Maks & Mooritsa poolfinaalvastane on TalTech.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles