Žalgirise kriis süveneb, Euroliigas jätkatakse ainsana võiduta

Toimetas Ville Arike
Copy
Kaunase Žalgirise meeskond on raskustes. Palliga suvel kodumaale naasnud Edgaras Ulanovas.
Kaunase Žalgirise meeskond on raskustes. Palliga suvel kodumaale naasnud Edgaras Ulanovas. Foto: GEORGIA PANAGOPOULOU/EPA/Scanpix

Korvpalli Euroliigas on taas käes nädal, kus peetakse kaks vooru. Teisipäevaste mängude järel jätkab Barcelona ainsana kaotuseta ja Žalgiris võiduta.

Baltimaade kauane esiklubi Žalgiris on pärast Šarunas Jasikeviciuse lahkumist Barcelonale allakäigutrepil. Mullu tehti Martin Schilleri juhendamisel korralik hooaeg, ehkki play-offi ei jõutud. Tänavuseks eelarve suurenes, kuid juba kolme Euroliigas saadud kaotuse järel vahetati austerlane Schiller sloveen Jure Zdovci vastu. Tulemuses see efekti pole andnud.

Eile astus Žalgiris väljakule Tel Avivis, kus on alati keeruline mängida. Pealtvaatajaid oli peaaegu täismaja ning Maccabi ei lasknud külalistel end üllatada, võites 76:62. Ühtlaselt tegutsenud võõrustajate parimana kogus Derrick Williams 17 punkti ja 7 lauapalli. Külalistest jõudis Arturas Milaknis viie täpse kaugviske toel samuti 17 silmani, kuid kõik kaaslased said neid kokku 10 või vähem.

Seejuures pidi Žalgirise mängija Tyler Cavanaugh jätma Iisraeli saabudes antud positiivse koroonatesti tõttu mängu vahele. Kordustest oli negatiivne ning see võimaldab tal täna koos meeskonnaga Tel Avivist lahkuda ja suunduda järgmisse peatuspaika Istanbuli.

Jasikeviciuse juhendatav Barcelona püsib aga võidulainel. Istanbulis nähti kohaliku Fenerbahcega küll parajalt vaeva, kuid Nikola Mirotici viimase sekundi vise tõi Barcale 76:74 võidu. Kuus sekundit enne sireeni olid võõrustajad jõudnud Devin Bookeri pealtpaneku järel viigini.

Võitjaile tõi Cory Higgins 18 ja Brandon Davies 16, kaotajaile Jan Vesely 24 ja Marko Guduric 17 punkti.

Müncheni Bayern kirjutas esimese kaotuse Milano Armani tabelisse, võites 83:77. Monaco alistas Belgradi Crvena Zvezda 70:62 ja Pireuse Olympiacos Berliini Alba 87:83.

Turniiritabel:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles