Segadus kasvab: vaktsineerimata tennisistid ikkagi ei pruugi Austraaliasse pääseda

Toimetas Ville Arike
Copy
Pildimeenutus veebruarikuust, Novak Djokovic on Austraalia lahtiste finaalis võitnud punkti Daniil Medvedevi vastu.
Pildimeenutus veebruarikuust, Novak Djokovic on Austraalia lahtiste finaalis võitnud punkti Daniil Medvedevi vastu. Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS/Scanpix

Kui eile tuli teade, et Austraalia lubab vaktsineerimata tennistid uue aasta alguses 14-päevase karantiini järel riiki, et nood saaksid Melbourne'is osaleda Suure slämmi turniiril, siis tänaste teadete valguses läheb lugu segaseks.

Nimelt lubaks vaktsineerimata mängijaid riiki Austraalia peaminister Scott Morrison, kuid temaga vastupidisel seisukohal on Victoria osariigi pealik Daniel Andrews. Suurturniiri kuupäevad on 17.-30. jaanuar 2022, aga see sattus nüüd tuultepöörisesse.

«Nad oleksid karantiinis samamoodi nagu oleme terve pandeemia jooksul teinud erandeid riiki saabuvatele oskustöölistele,» rääkis Morrision.

Kõigest mõni tund hiljem lõi Andrews aga peaministri avalduse pihuks ja põrmuks. «Iga vaktsineeritud Victoria osariigi elaniku nimel, kes on selle õige asja ära teinud, ütlen, et minu valitsus ei tee ühelegi vaktsineerimata mängijale erandit. Teema on lõpetatud,» vahendas osariigi juhi sõnu portaal InsideTheGames.

Morrisoni avaldus läks vastuollu ka immigratsiooniministri Alex Hawke'i omaga. Too oli eelmisel nädalal samuti öelnud, et vaktsineerimata mängijad ei pääse riiki.

Kui peale jääb Andrewsi ja Hawke'i tahe, seisavad Austraalia lahtiste korraldajad paraja peavalu ees. Väidetavalt pole rohkem kui kolmandik nii mees- kui ka naismängijatest, kes saaksid Suure slämmi turniiril osaleda, täielikult vaktsineeritud.

Tuntuim mittevaktsineeritu on Serbia äss, Austraalia lahtiste tiitlikaitsja ja maailma esireket Novak Djokovic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles