Kaspar Treier tegi eurosarjas karjääri parima partii, Jõesaar sai vigastada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaspar Treier.
Kaspar Treier. Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeva õhtul oli eurosarjades võistlustules kaks Eesti korvpallikoondislast, kuid paraku pidid nii Janari Jõesaar kui ka Kaspar Treier tundma kaotusekibedust. 

Esmalt Jõesaarest, kelle leivaisa Bayreuth sai FIBA Europe Cupi kolmandas voorus oma esimese kaotuse, kui jäi 81:91 alla London Lionsile.

Vahepeal koroonakaratiinis viibinud eestlase jaoks oli see esimene kohtumine Europe Cupi põhiturniiril ning 21,5 minutiga kogunes tema saldoks 8 punkti (kahesed 3/9, kolmesed 0/2), 4 lauapalli ja 1 vaheltlõige. Paraku lõpuni Jõesaar kohtumist teha ei saanud, sest kolmanda veerandaja lõpus tegi ta liiga hüppeliigesele ning talutati tiimikaaslaste abil platsi kõrvale. Kui tõsine vigastus on, pole veel teada. 

Bayreuthi resultatiivseim oli Cameron Wells, kes kogus lisaks 21 punktile ka 11 lauapalli ja 11 resultatiivset söötu. Lionsi mänguvankrit vedas Isaiah Reese 19 punktiga.

Kolme vooru järel on Bayreuthil kirjas kaks võitu ja üks kaotus, kordusmängudega tehakse ots lahti 3. novembril. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kaspar Treieri leivaisa Sassari Dinamo kaotas Meistrite liiga alagrupiturniiri kolmandas voorus 79:87 ukrainlaste Prometeyle. 

Pingilt sekkunud eestlasele jagus mänguaega 22,5 minuti jagu ning selle ajaga kogus ta oma saldosse 14 punkti (kahesed 1/2, kolmesed 3/4), 4 lauapalli ja 1 pallikaotuse. Numbrid võinuks ehk isegi suuremad olla, kuid Treier langes viie veaga enne lõpusireeni pingile. Muideks, 14 punkti on ka Treieri uus tippmark eurosarjas, tema varasem tippmark oli eelmisel aastal Brescia vastu visatud 6 sanga.

Ühtlasi oli meie mees eile üks Sassari resultatiivseimad, 14 punkti viskasid veel Eimantas Bendžius ja Jason Burnell. Võitjate tulemuslikuimad olid D.J. Stephens ja Chris Dowe, kes viskasid mõlemad 17 punkti.

Kolme vooru järel on Sassaris Meistrite liigas võiduarve avamata. Järgmise kohtumine peetakse seal 8. novembril.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles