FOTOD ⟩ Ott Tänak õrritas rallifänne

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Hyundai uus Rally1-auto.
Hyundai uus Rally1-auto. Foto: Twitter @OttTanak

2019. aasta autoralli maailmameister Ott Tänak sai eelmisel nädalal Itaalia asfalteedel testida Hyundai tuleva aasta hübriidmootoriga Rally1-autot.

Nüüd postitas saarlane ühismeediasse rallifännide õrritamiseks pildikollaaži, mille pealkirjaks pani «kerge eelvaade 2022. aastasse».

Seniste kommentaaride põhjal Tänak uuest neljarattalisest just liiga vaimustuses pole. Näiteks Hispaania MM-etapi eel lausus ta, et uued autod jäävad praeguse generatsiooni masinatele kõvasti alla.

«Nagu nimigi ütleb, pole see enam WRC-auto, vaid Rally1-auto. Kes vähegi tehnikast midagi teab, siis autod tulevad omajagu rasked ja mass on see, mis määrab palju. Kui auto läheb raskeks, kaob mängulisus ja seetõttu peab ka sõidustiil muutuma,» lausus eestlane.

Lisaks on nii Tänakut kui ka paljusid teisi häirimas kõrvalistuja istekoht, mis pole rallimeeste hinnangul ei mugav ega turvaline. «Ma olen näinud, kuidas Martin [Järveoja] istub ja see pole jalgadega inimese jaoks normaalne. Sõitjatel on jalgade jaoks ruumi, aga see, kuhu kaardilugejate tooli proovitakse panna, pole loogiline,» sõnas Tänak eelmisel nädalal.

«Ralli on endiselt paras retk. Sa ei istu autos tund aega ja pärast seda passid terve päeva. Mugavus ja ohutus on mõlemad tähtsad, aga arvan, et mugavus on samuti ohutusega seotud, kui teeme avarii. Tean, et FIA töötab selle kallal ja olen päris kindel, et leiame mingisuguse lahenduse,» lisas Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles