Kontaveidiga aastalõputurniiri koha pärast võitlev tennisist: tundub, et ma pean oma pidukleidi Anetile andma

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ons Jabeur (vasakul) ja Anett Kontaveit.
Ons Jabeur (vasakul) ja Anett Kontaveit. Foto: CLIVE BRUNSKILL/AFP/Scanpix

Tennise aastalõputurniiril on endiselt vakantne üks koht. Viimase ahvatleva pileti saab endale eestlanna Anett Kontaveit või tuneeslanna Ons Jabeur.

Praeguse seisuga pääseb Mehhikos toimuvale turniirile Jabeur, kuid Kontaveidi saatus on tema enda kätes. Püünele pääsemiseks peab ta sel nädala Rumeenias võitma. Täna alistas eestlanna Transilvaania turniiri veerandfinaalis ukrainlanna Angelina Kalinina ning edenes nelja parema sekka, kus teda ootab ees hea sõbranna Rebecca Peterson.

Vahetult pärast veerandfinaali säutsus aga Jabeur, et kuna Kontaveit on praegu liiga ametis võitmisega, siis tuleb tal ilmselt oma WTA aastalõputurniiri avatseremoonia jaoks hangitud kleit eestlannale anda. 

Kolme turniirivõiduga lühikese ajaga enneolematult kõrgesse mängu tõusnud Kontaveit on viimastel nädalatel tennisemaailma üks kuumemaid nimesid. Eestlanna joonistati isegi väga menuka Netflixi sarja «Squid Game» karakteriks.

Samal ajal kui Kontaveit Rumeenias võitu jahib, peab Jabeur lihtsalt oma saatust ootama. Ta plaanis sel nädalal mängida Prantsusmaal Courmayeur'i turniiril, ent küünarnuki vigastuse tõttu polnud see võimalik. Vähemalt sotsiaalmeedia vahendusel tundub, et vaatamata pingelisele olukorrale pole maailma 8. reket üleliia stressis.

Jabeur on Twitteris jaganud paari Kontaveidist tehtud postitust ning sinna lisanud väikese oma märke. Näiteks ajas teda naerma «Squid Game'i» võrdlus. WTA konto naljapilti suhtus tippmängija samuti huumoriga.

Kuigi panused on kõrged, tasub meelde tuletada, et Kontaveiti ja Jabeuri seob tugev sõprussuhe.

«Ausalt, ma püüan platsil lõbutseda. Anett on mänginud nii hästi ja alistanud kõik vastased. Ta on uskumatu mängija ja sõber. Ta on tõesti väga hea sõber. Sellest tuleb suur lahing, ükskõik, mis juhtuma hakkab, annan endast parima. Võitku kumb tahes, mul on tema pärast väga hea meel,» ütles Jabeur 13. oktoobril enne Indian Wellsi veerandfinaali omavahelist kohtumist, mis õnnestus tal võita.

Muide, pärast seda polegi Kontaveit enam kaotanud. Kaheksamängulise võiduseeria sisse mahub Moskva turniiri triumf ja Rumeenias poolfinaali jõudmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles