Viljandi alistas tugeva teise poolaja toel Tallinna

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Varik oli Viljandi HC võidumängus HC Tallinna vastu üleplatsimees 10 väravaga.
Ott Varik oli Viljandi HC võidumängus HC Tallinna vastu üleplatsimees 10 väravaga. Foto: Helin Potter/EKL arhiiv).

Käsipalli meeste meistriliigas lõppes teine voor reede õhtul, mil eeldatavas põnevuskohtumises võõrustas HC Tallinn Viljandi HC-d. Pingelise mängu kallutasid külalised endi kasuks teisel poolajal ja Viljandi sai 31:26 (12:12) võidu.

Kalevi spordihallis platsile jooksnud meeskonnad olid mõlemad alustanud hooaega rahvusvahelistes sarjades hästi – Viljandi HC jätkab Balti liigas täiseduga ning HC Tallinn edenes eurosarjas kolmandasse eelringi. Septembris peetud koduse meistriliiga avavoorus olid pealinlased üle SK Tapast ning mulgid HC Kehra/Horizon Pulp&Paperist.

Viljandil oli hõrenenud vasakukäeliste osakond, sest kaasa ei saanud teha Sten Maasalu ja Oliver Ruut ning puudus ka Hendrik Koks. Tallinn läks mängule parimas koosseisus, mis tähendas ka, et viiest välismaalasest kaks – valgevenelane Vladislav Barõlov ja ukrainlane Vitali Gorovõi – tegid debüüdi Eesti meistriliigas.

Kohtumise toon seati paika kohe avaminutitest – mõlemad meeskonnad tegutsesid kaitses jõuliselt ja agressiivselt. Rünnakul tehti ohtralt tehnilist praaki ning kaheksaminutilise mängu järel oli seis vaid 2:2. Tasavägine mäng jätkus, aga kümme minutit hiljem haaras ohjad Tallinn.

Kaks korda tabas Aleksei Štšerbak, sinna vahele mahtus Jürgen Rooba kiirrünnakuvärav ja kodumeeskond juhtis 8:5. Viljandil võttis vaid viis minutit aega, et see vahe kinni nõeluda ja 5:1 spurdiga ettegi minna. Liikuv kaitse sundis pealinlasi eksima, Rasmus Ots tegi häid tõrjeid ning mulgid said lihtsaid väravaid.

Mikk Variku viskest tuli 23. minutil 10:9. Veel kolm korda sai Viljandi juhtima, aga Tallinnal olid vastused olemas ning Gorovõi tabamuse järel mindi puhkepausile seisul 12:12. Barõlov viis teise pooltunni algul Tallinna ette, aga järgnevate minutite märksõnad olid eemaldamised ja Ott Varik.

Võõrustajad mängisid neli minutit vähemuses ning Varik viskas neli väravat järjest, realiseerides kolm karistusviset. Kristo Voika ja Mihkel Lõpp lisasid ühe tabamuse ning Viljandi oli 39. minutil peal 18:13. Tallinna üheksaminutiline "kuiv" periood lõppes, kui külalised jäid neljakesi ning kaks debütanti mitu väravat viskasid.

Pärast seda kui Marius Aleksejev oli imelise tõrjega peatanud Mikk Variku kiirrünnaku, vähendas juubilar ehk mängupäeval 30. sünnipäeva tähistanud Dmõtro Turtšenko 45. minutil vahe kahele väravale – 20:18. Kahe-kolme peal püsiski Viljandi edu järgmised kümme minutit, kuidagi ei saanud Tallinn lähemale.

Lõpuhetkedel rebis Viljandi uuesti eest ning sai lõpuks 31:26 võidu. Ott Varik tabas kümme, Voika ja Mihkel Lõpp kuus ning Mikk Varik neli korda. Tallinna 26 väravast koguni 23 jäi võõrleegionäride arvele – Barõlov viskas kuus, Turtšenko ja Štšerbak viis ning Igor Skiba neli väravat.

Et vahepeale mahuvad koondise-, karikasarja- ja Balti liiga nädalad, mängitakse järgmine voor 24. novembril. Kahe vooru järel on Viljandil ja Põlva Servitil neli, Tallinnal ja Raasiku/Mistral kaks punkti, Kehra ja Tapa pole silma pähe saanud. Parima snaiprina on Ott Variku arvel 15 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles