BLOGI Võimas Kontaveit jõudis tänavu kuuendat korda finaali, aastalõputurniirist lahutab üks võit! (3)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Facebook @TransylvaniaOpen

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 14.) alistas Rumeenias toimuva WTA-turniiri poolfinaalis hea sõbranna Rebecca Petersoni kindlalt 6:3, 6:2 (WTA 99.). Kohtumise käigu ja statistika leiab allolevast blogist.

Enne mängu:

Eesti juurtega rootslannaga on Kontaveit kohtunud varasemalt kaks korda, ent kumbki pole toimunud WTA-sarjas. 2011. aastal mindi vastamisi Stockholmi ITF-turniiril, kus eestlanna võidunumbriteks olid 6:4, 7:6. Viimane vastasseis toimus kaks aasatat tagasi Poolas, mil Fed Cupi raames läksid naised vastamisi. Tolles lahingus jäi Kontaveit peale numbritega 6:4, 6:4.

Kuigi üksteisega pole liiga palju kohtutud, siis teineteise mängustiili ja tugevusi teatakse väga hästi. Selline olukord pole Kontaveitile uus, sest WTA-sarjas läheb ta tihti vastamisi mängijatega, kellega kohtutud väga mitmel korral.

«Paljudel turniiridel on samad mängijad ja kõik teavad enamasti, kuidas keegi täpsemalt mängib. Sestap ei ole ka homne mäng selles osas kuidagi eriline,» lausus Kontaveit eilsel pressikonverentsil ning seejärel kiitis Petersoni. «Tal on samuti viimased kuud väga hästi läinud. Ta on vägev võitleja, ent võtan seda matši temaga kui järgmist väljakutset.»

Kontaveit on homses lahingus Petersoniga suursoosik ning ekspertide arvates peetakse just eestlanna võimalusi suurimaks ka turniirivõidule. Triumfi korral ootakski teda ees ajalooline hetk, mil ta kvalifitseeruks aastalõputurniirile. Eestlanna ise sellele hetkel liiga palju ei mõtle ning võtab ühe matši korraga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles