VIDEO ⟩ Skandaal NBAs: Durant viskas palli jõuga publikusse, kuid jäi vastasmeeskonna protestide kiuste mängu

Christopher Krutto
Copy
Brooklyn Netsi tähtmängija Kevin Durant (vasakul) koos peatreeneri Steve Nashiga.
Brooklyn Netsi tähtmängija Kevin Durant (vasakul) koos peatreeneri Steve Nashiga. Foto: Mary Altaffer/Scanpix

Ookeanitaguses korvpalliliigas NBA lahvatas läinud ööl skandaal, kui Indiana Pacersi ja Brooklyn Netsi vahelises kohtumises viskas Netsi tähtmängija Kevin Durant palli jõuga tribüünidele, kuid sai kohtumist jätkata.

Juhtum leidis aset kohtumise kolmanda veerandi keskel, kui Durantile tehti kolmese joone juures viga. Frustreerunud korvpallur saatis palli seejärel jõuga tribüünidele. Kuigi kohtunikud karistasid teda tehnilise veaga, siis kohtumise järel tunnistasid nad eksimust.

«Mängu ajal arvas otsuse teinud kohtunik, et pall ei läinud tribüünidele jõuga. Pärast kohtumist video uuesti vaatamisel nägime, et see läks sinna jõuga ja Kevin Durant tulnuks eemaldada,» rääkis kohtunike juht Sean Wright kohtumise järel.

Nimelt näevad NBA reeglid ette, et kui korvpallur palli meelega tribüünidele viskab, järgneb sellele automaatselt mängust eemaldamine.

Pacersi peatreener Rick Carlisle oli mõistagi pettunud, et Durant mängu jäi, kuid ei tahtnud ka kohtunikke liigselt kritiseerida. «Ma ei jaga selgitust, sest ei taha kohtunikke häbistada. Ma ei taha ka liigat häbistada. Nad on toredad kutid, aga tegid lihtsalt ühe suure eksimuse,» sõnas ta kohtumise järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles