Rumeenias triumfeerinud Kontaveit möödus Kanepist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi.
Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Foto: Tairo Lutter

Rumeenias toimunud Tranilsvaania Openil triumfeerinud Anett Kontaveit on nüüd läbi aegade edukaim Eesti naistennisist. 

Nimelt on 25-aastasel Kontaveidil nüüd ette näidata viis WTA-taseme turniirivõitu. Otsa tegi ta lahti 2017. aastal Hollandis muruväljakul mängitud Ricoh Openil, mis on oma tasemelt võrreldav praeguste WTA 250 osavõistlustega. 

Järgmisi triumfe tuli seejärel küll oodata tänavuseni, kuid punni eest saanuna hakkas neid järjest tulema. Esmalt võidutses Kontaveit augustis Clevelandis toimunud WTA 250 turniiril, seejärel juba kahel WTA 500 osavõistlusel Ostravas ning Moksvas ning nüüd viimaks Rumeenias, mis oli uuesti WTA 250 taseme turniir. 

Kokku on Kontaveit WTA-tasemel jõudnud 12 finaali ning võitnud neist viis ja kaotanud kuus. Korra on esikohamatš jäänud ka pidamata, see juhtus tänavu veebruaris Austraalias peetud Grampians Trophyl (WTA 500).   

Meie teisel tipptasemel naistennisistil Kaia Kanepil on karjääri jooksul ette näidata üheksa WTA-finaalikohta ning tema saldo on neli võitu ja viis kaotust. Haapsallanna triumfid tulid 2010. aastal Palermos (WTA 250), 2012. aastal Brisbane'is (WTA 500) ja Estorilil (WTA 250) ning 2013. aastal Brüsselis (WTA 500).

Mis puudutab aga aste madalama ehk ITF-taseme turniirivõite, siis seal on kaaluvihid vastupidiselt Kanepi kasuks. Ta on triumfeerinud kokku 20 ITF turniiril ning selles arvestuses keegi kaasmaalannadest talle vastu ei saa. 11 triumfiga on tema lähim jälitaja meie praegune esireket Anett Kontaveit, kellele järgnevad Maret Ani (7) ja Margit Rüütel (6).

Juba selle nädala lõpuks võib see Kanepi nimel olev rekord olla nihkunud, sest 35-aastane tennisist on ennast üles andnud Haabneemes toimuvalt 25 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga turniirile, kus omab ka esimest paigutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles