Ajalooline hetk: Kontaveidi nimi ongi maailmas esikümnes

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit suudlemas Kremli karikat, mis tagas talle tegelikult juba koha esikümnes.
Anett Kontaveit suudlemas Kremli karikat, mis tagas talle tegelikult juba koha esikümnes. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/Reuters/Scanpix

See, et Eesti esireket Anett Kontaveit tõuseb tänavu maailma edetabelis esikümnesse sai selgeks juba Kremlin Cupi võiduga. Ent kuna eestlanna triumfeeris ka äsja lõppenud Transilvaania Openil, kerkis ta tennisemaailma eliiti juba selle nädala alguses. 

Täna hommikul uuendatud värskes WTA-edetabelis leiab Kontaveidi vea uhkelt kaheksandalt realt. Sealjuures kerkib eestlanna tänavuse aastanumbri sees veel vähemalt ühe koha võrra, sest vahetult tema ees paiknev Ons Jabeur aastalõputurniiril ei osale, mistõttu ta sealt punkte ei teeni. 

See tähendab, et nädala-paari pärast leiab Kontaveidi juba vähemalt seitsmendalt realt!

WTA edetabel
WTA edetabel Foto: WTA

Kontaveidi enda jaoks on see mõistagi ühe pika unistuse täitumine. «Kui hakkasin tennist mängima, ei osanud ma nii kõrgele jõudmist oodata. Esikümme muutus sihiks võib-olla siis, kui jõudsin saja parema hulka. Kui jõudsin 20 hulka, tekkis küll konkreetne eesmärk jõuda järgmisena esikümnesse. Olen selle poole püüelnud,» kirjeldas Kontaveit tipu poole liikumise protsessi.

Ta lisas: «Erinevate tennisistide teekonnad ongi erinevad. Ka sel ajal, kui olen olnud 14.–30. koha vahel, olen mänginud väga head tennist, olen neil kohtadel püsinud stabiilselt. See polnud halb periood, aga ka mitte top-10. Viimased kuud on tõepoolest olnud uskumatult edukad, olen mängimist nautinud ja selle üle ongi kõige parem meel.»

Tulles tagasi värske WTA-edetabeli juurde, siis mõistagi leiab sealt ka Kaia Kanepi nime. Tema andis eelmise nädalaga võrreldes ära ühe kohta koha ning asub nüüd 72. tabelireal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles