Eesti e-sportlane langes aasta suurimalt turniirilt ülidramaatilise lahingu järel

Andri Allas
, e-spordi suunajuht
Copy
Robin «ropz» Kool.
Robin «ropz» Kool. Foto: HLTV.org

Counter-Strike: Global Offensive’i PGL Majoril teenis eestlase Robin Kooli ehk Ropzi koduklubi Mouz 12. koha.

Mouz langes turniirilt välja dramaatilises matšis Virtus.pro vastu. Ancient kaardil teenis Mouz 16:9 võidu, kuid kaotas seejärel Infernos 3:16. Seega läks mäng ostutavasse kolmandasse lahingusse, mis peeti Vertigos.

Poolaega T-poolel alustanud Mouz jäi kiiresti 1:10 kaotusseisu, kuid suutis poolaja viimased neli raundi võita ehk pooli vahetati Mouzi 5:10 kaotusseisus. CT poolel sai Mouz aga hoo üles, minnes otsustavat matši 15:12 juhtima. See tähendas, et Mouzil oli kasutada kolm raundi matši võitmiseks, kuid Virtus.pro suutis 15:15 viigistada ning mängu lisaajale viia.

Esimene lisaaeg jäi 3:3 viiki, kuid teise suutis Virtus.pro 4:0 võita ning teenis seega Vertigos 22:18 võidu.

Turniiri 12. koht tähendab, et Mouz lahkub kahe miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniirilt 17 500 dollariga. Virtus.pro jätkab turniiri teisipäeval, mil peab otsustava matši pääsemaks play-offi ehk kaheksa parema hulka.

Enne võistluspäeva

Järgmisesse ringi on edasipääsu kolme võiduga kindlustanud Natus Vincere ja G2 Esports. Mouz on praegu ühe võidu ja kahe kaotusega väljalangemise piiril, kolme kaotuse korral on nende jaoks turniir selleks aastaks läbi. Tänane vastane on neil Virtus.pro, kes on praegu maailma edetabelis 12. kohal. Ka neil on kirjas üks võit ja kaks kaotust.

Foto: Ekraanitõmmis

1. novembri ajakava:

12.00 Entropiq vs FURIA

12.00 FaZe vs Liquid

15.45 NIP vs Gambit

15.45 Astralis vs Vitality

19.30 Heroic vs Copenhagen Flames

19.30 Virtus.pro vs MOUZ

PGL Major Stockholm 2021 on aasta suurim CS:GO turniir, mille auhinnafond on 2 miljonit dollarit. Turniiri viimane ring peetakse Stockholmi Avicii areenil koos publikuga.

Tänaseid mänge kommenteerivad Karl-Alari Varma ja Aleks Lesk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles