Kontaveidi saldo on positiivne vaid ühe aastalõputurniiri vastasega (1)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Anca Tepei via www.imago-images.de/Scanpix

Anett Kontaveidi (WTA 8.) võitude ja kaotuste saldo on aastalõputurniirile kvalifitseerunud tennisistidest ainsana positiivne hispaanlanna Paula Badosa (WTA 11.) vastu.

Sel aastal neli WTA-turniiri võitnud Kontaveit on aastalõputurniirile kvalifitseerunud tennisistidega pidanud kokku 17 kohtumist, millest võitnud kümme.

Badosaga on Kontaveit pidanud karjääri jooksul ühe matši ning seda eestlanna võiduga lõppenud Ostrava turniiril. Badosa teekonna lõpetas Kontaveit turniiri teises ringis.

Kõige raskemad on eestlannal olnud kohtumised valgevenelanna Arõna Sabalenkaga (WTA 2.), kelle vastu on ta kaotanud kõik neli matši. Neist kaks kaotust tulid tänavu, üks Dubais ning teine Stuttgardis.

Ühtegi võitu pole Kontaveit suutnud veel saavutada ka tšehhitari Karolína Plíšková (WTA 4.) vastu. Omavahel on vastamisi oldud kolm korda, kuid viimane kohtumine jääb juba kahe aasta tagusesse aega.

Kõige rohkem, 11 korda on Kontaveit madistanud kreeklanna Maria Sakkariga (WTA 6.). Kontaveit on võitjana väljunud viies ning Sakkari kuues kohtumises. Ainuüksi tänavu on naised mänginud neli tennisematši. Grampians Trophy poolfinaalis ja Ostrava turniiri finaalis oli võidukas eestlanna, Madridi Mastersi teises ringis ja olümpia avaringis kreeklanna.

Poolatari Iga Świąteki (WTA 10.) ja hispaanlanna Garbiñe Muguruza (WTA 5.) vastu on Kontaveidi saldo kaks võitu ja kaks kaotust.

Ainsana pole Kontaveit aastalõputurniiri vastastest veel mänginud tšehhitari Barbora Krejčíkovága (WTA 3.).

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles