Kregor Hermet: näitasime, et eelmine võit CSKA üle ei olnud ühekordne asi

Postimees Sport
Copy
Kregor Hermet (13).
Kregor Hermet (13). Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Kalev/Cramo alistas korvpalli VTB Ühisliigas Moskva CSKA. Kaheksa punkti visanud Kregor Hermeti sõnul oli kodupubliku ees saavutatud võit magusam kui veebruaris saavutatud triumf.

Kalev/Cramo on 2021. aastal alistanud Euroopa korvpalli ühe tugevaima jõu kahel korral. Kui veebruaris olid Kalevi võidunumbrid Moskvas 107:102, siis Tallinnas keskenduti rohkem kaitsemängule ning teeniti 67:56 võit.

Küsimusele, kumb triumf oli magusam, ei pidanud Hermet kaua mõtlema. «Kindlasti see. Kodupubliku ees on emotsioon kõvem. Täna oli saali tulnud meeldivalt palju rahvast. Publikul on ka nüüd oluliselt parem kojusõit. Mosvka võit oli ka magus, aga nüüd suutsime seda korrata ja näitasime, et see polnud ainult ühekordne asi,» lausus ta. «Suutsime näidata, et kui CSKAl on halvem päev, siis meil on piisavalt klassi, et nad ära karistada.»

Kalev/Cramo näitas terve kohtumise vältel head kaitsemängu. Kolmanda veerandi keskel pani kaitses kõvasti juurde ka CSKA ning oli oht, et Moskva suurklubi võib eestlased murda. Hermeti sõnul suudeti raske periood üle elada jällegi tänu õnnestumistele kaitsefaasis.

«Nad viiest punktist lähemale ei jõudnud. Oleksid nad viigini jõudnud, võib-olla oleksime murdunud. Suutsime neli minutit kaitses nii hästi ära seista, et nad ei saanud initsiatiivi enda kätte. Kui saime ise paar krovi, siis neil natukene vaim murdus. Pressivad ja pressivad, aga ise ka sisse ei saa. See oli see, mis aitas meid mõõnast üle,» ütles Hermet.

Oktoobri lõpus teenis Kalev/Cramo Meistrite liigas lisaajal kaotuse Oostende Filou käest. Hermeti sõnul oli see meeskonnale valus hoop, kuid kaotusest tehti järeldused ning õige häälestuse toel naasti võiduteele. «Leidsime meeskonnana õige häälestuse ega lasknud pead norgu. See kaotus ei näidanud midagi. Me domineerisime tervet mängu, aga lõpp läks käest. Tegelikult oleme heas vormis ja olukorras. Võit Tartu üle andis meile kindlust, et saame kaitses hakkama. Mis sest, et see oli Eesti-Läti liiga mäng,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles