PM MEHHIKOS ⟩ Kaheksa aastalõputurniiri noppe seas leidub ka kuninganna Kontaveit

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit on viimastel kuudel olnud kõva kattega väljakul peatumatu.
Anett Kontaveit on viimastel kuudel olnud kõva kattega väljakul peatumatu. Foto: Anca Tepei via www.imago-images.de

Tähelepanu, valmis olla, läks! Täna pannakse viimaks pall mängu WTA aastalõputurniiril, kui Mehhikos Guadalajaras toimuva võistluse avamängus lähevad omavahel vastamisi Anett Kontaveit ja Barbora Krejcikova.

Et turniiriks paremini valmis olla, panid WTA inimesed kokku aga eraldi kaheksapunktilise loetelu, kus tõsteti eraldi esile ka Kontaveiti. Aga kõigest järjekorras...

1. Imelised debütantdid – koguni kuus mängijat kaheksast teeb tänavu Guadalajaras oma aastalõputurniiri debüüdi. Esmakordselt on tõotatud maale jõudnud Paula Badosa, Anett Kontaveit, Barbora Krejcikova, Aryna Sabalenka, Maria Sakkari ja Iga Swiatek.

2. Tõelised pioneerid – esimest korda on WTA aastalõputurniiril esindatud Kreeka (Maria Sakkari), Eesti (Anett Kontaveit), Mehhiko (paarismängus Giuliana Olmos) ja Tšiili (paarismängus Alexa Guarachi).

3. Alistamatu – Kõigest kaheksa korda on juhtunud see, et WTA aastalõputurniiril võidutseb tennisist, kes ei kaota turniiri jooksul ühtegi kohtumist. Viimati sai sellega hakkama Elina Svitolina (2018).

4. Vanus on kõigest number – Tänavuse WTA aastalõputurniiri noorima osaleja au kuulub Iga Swiatekile (20 a, 170p). Vanim mängija käib aga samuti kolmekümnendaid, selleks on Karolina Pliškova (29a, 241 p).

5. Tšehhi võim – Tšehhi Vabariik on WTA aastalõputurniiril olnud esindatud alates 2011. aastast. Nende lippu on kõrgel hoidnud Petra Kvitova (2011–15, 2018–19), Barbora Krejcikova (2021), Karolina Pliskova (2016–19, 2021) ja Lucie Safarova (2015).

6. Elagu España – Hispaaniat esindavad tänavu aastalõputurniiril kaks valgepallurit: Garbiñe Muguruza ja Paula Badosa. Viimati oli kuningriigil võistlusel kaks esindajat 2000. aastal, kui eliitoktetti jõudsid Arantxa Sanchez Vicario ja Conchita Martinez.

7. Kõvakatte kuninganna – Anett Kontaveit juhib tänavuse WTA hooaja kõva kattega väljaku edetabelit, tema saldo 36 võitu ja 10 kaotust (sh 15 võitu järjest). 

8. Finaalisihiga – Hsieh Su-Wei on alati aastalõputurniiril finaali jõudnud. 2013. aastal õnnestus tal triumfeerida, 2014. ja 2019. aastal jäi ta teiseks. Seekord on ta võistlustules paarismängus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles