PM MEHHIKOS ⟩ Koroona läbipõdemine ajendas vaktsiiniskeptikust maailma teise reketi süstima

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Arina Sabalenka
Arina Sabalenka Foto: Rob Prange

Kui Anett Kontaveit on viimastel kuudel olnud selgelt kõige tihedama mängugraafikuga tennisist, siis näiteks maailma teine reket Arina Sabalenka on pärast US Openit osalenud ainult ühel turniiril Venemaal. WTA aastalõputurniiri eel avalikustas valgevenelanna aga, et selle kõige taga on koroonaviirus.

Nimelt läks Mehhikos esimest asetust omav Sabalenka pärast aasta viimast suurturniiri Miamisse, kus soovis valmistuda Indian Wellsi tenniseturniiriks. See plaan pöörati aga pea peale, kui valgepallur ühtäkki positiivse koroonaproovi andis. 

«Kahjuks andsin positiivse proovi, mistõttu tuli mul kümme päeva ühes ruumis viibida. See polnud just väga meeldiv,» meenutas Sabalenka pressikonverentsil septembri keskpaika. 

«Neli päeva olin tõsiselt haige ega suutnud õigupoolest liigutadagi. Pärast seda aga karantiin jätkus. Võib-olla alles kuuendal päeval sain välja minna ja natukene sörkida, kuid mitte enamat.  Ma jäin tuppa kümneks päevaks. Tegin seal küll trenni, kuid see ei olnud piisav. Ma ei tundnud maitset ega lõhna, see polnud just väga imeline aeg,» sõnas ta. 

Ent igas halvas on ka veidi head. Nimelt otsustas Sabalenka, keda siiani oli erinevate väljaütlemiste pärast pigem peetud vaktsiiniskeptikuks, pärast Covidi läbipõdemist ennast selle vastu vaktsineerida. 

«Ma olen enda jaoks praegu kõik läbi mõelnud ja Miamis tegin ma lõpuks Johnson & Johnson vaktsiini ära. Loodetavasti see kaitseb mind, sest ma ei taha enam karantiini jääda. See pole just kuigi lõbus,» sõnas 23-aastane Sabalenka, kes loositi aastalõputurniiril ühte alagruppi kreeklanna Maria Sakkari, poolatari Iga Swiateki ja hispaanlanna Paula Badosaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles