ANALÜÜS ⟩ Mis läks BC Kalev/Cramol Oostendes valesti?

Ville Arike, Oostende
Copy
Mängivad Oostende Filou - BC Kalev/Cramo. JeQuan Lewis (paremal) ei suutnud mängujuhina Kalevi rünnakuid kuidagi käima panna ning jäi ka isikliku statistikaga selgelt miinuspoolele.
Mängivad Oostende Filou - BC Kalev/Cramo. JeQuan Lewis (paremal) ei suutnud mängujuhina Kalevi rünnakuid kuidagi käima panna ning jäi ka isikliku statistikaga selgelt miinuspoolele. Foto: Tairo Lutter

Kui BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond oli Meistrite liiga põhiturniiri teises voorus alistanud võõrsil Bursa Tofase ja juhtis 26. oktoobril Tallinnas peetud mängus Oostende Filou vastu lõpuveerandi alguses 14 punktiga, näis, et ses alagrupis saab reaalselt võidelda mitte ainult edasipääsu, vaid lausa esikoha eest. 54 mänguminutit hiljem, pärast kodust 85:87 ja kolmapäevast 66:99 kaotust Oostendele on olukord mõõtmatult kehvem.

Alagrupi viimasest kohast pääsemiseks läheb ilmselt vaja võitu mõlemas detsembrikuises kodumängus. Ühest võidust piisab ainult juhul, kui esmalt alistatakse Strasbourg vähemalt kolme punktiga ning seejärel kaotab Strasbourg lisaks ka kodus Oostendele. Halvima stsenaariumi puhul tuleb grupis viimase kohaga leppida isegi juhul, kui võidetakse kaks viimast mängu, kuid teised kohtumised lõpevad nõnda, et kõik meeskonnad koguvad 3 võitu. Siis saab otsustavaks üldine korvide vahe, praegu on see Kalevil selgelt kehvim.

Niisugusesse olukorda satuti Belgias saadud 33-punktilise sauna tõttu. Kalevi kogenuim mängumees Kristjan Kangur tõdes pärast mängu, et valesti läks sisuliselt kõik, mis sai minna. Millised olid alles üheksa päeva varem VTB Ühisliigas Moskva CSKA-le tuule alla teinud meeskonna peamised probleemid?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles