VIDEO ⟩ Eesti rekordi ja olümpiavõitja alistanud Zirk tegi karjääri ühe säravaima võistluse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvahelises ujumisliigas (ISL) osalev Kregor Zirk võitis Hollandis peetaval poolfinaal-etapil 400 meetri vabaltujumise ja püstitas Eesti rekordi 3.41,13.

«Eile õhtul suutsin hakkama saada enda senise karjääri ühe suurima saavutusega, kui ma lõpetasin ISLi poolfinaalis 400 m vabaltujumises esimesena. Varem oli minu parimaks tulemuseks selles liigas kolmas koht, ning tulla esimeseks sellisel ajaperioodil on lihtsalt imeline,» teatas võistlusele eelnenud päeva karantiinis veetud Zirk sotsiaalmeedias.

«Nagu varemgi, siis oli ka see kord minu esimene eesmärk kindlustada maksimum punktid 100 m pöördes, millega ma sain ilusti hakkama. See oli kusjuures minu viies kord sel hooajal olla esimene 100 m peal (viiest viis). Edasine eesmärk oli lihtsalt tempot hoida ning poole distantsi peal sain aru, et mul on võimalus see ujumine võita. Lisasin gaasi juurde ning üritasin teha nii hea finiši kui võimalik.

Lõpuks läkski nii, et lõpetasin 0.23 sekundit eespool olümpiavõitjast Towney Haas, kes andis mulle kõva võitluse kahel viimasel ringil. Enda varasemat Eesti rekordit, mis oli ujutud 2019. aastal ISLi finaalis Las Vegases, parandasin ma 0,99 sekundiga. Uuteks rekordinumbriteks kirjutatakse 3.41,13. See tulemus teeb minust jooksva hooaja paremuselt kuuenda mehe antud liigas.

Ühe ujumisega õnnestus mul lõpuks võita lausa 19 punkti, tänu millele olen pärast esimest päeva ujujate vahelises punktiarvestuses üheksandal kohal ja meeste seas lausa kolmas. 

Punktiseis peale esimest päeva:

1. CALI CONDORS – 287p
2. ENERGY STANDARD – 270p
3. DC TRIDENT – 179p
4.IRON – 164p

Täna õhtul on minu repertuaaris juba traditsiooniliseks komboks kujunenud 200 m liblikat ja 200 m vabalt. Tänane võistlus hakkab nagu eile, kell 20.00 Eesti aja järgi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles