VIDEO ⟩ Vigastusest taastuv Aigro tegi üle kuue nädala esimesed õhulennud

Postimees Sport
Copy

Eesti suusahüppaja Artti Aigro naasis pärast vigastuspausi taas hüppemäele ja sooritas Sloveenias Planical üle kuue nädala esimesed õhulennud.

Oktoobri alguses vigastas Aigro treeningu eel soojenduseks võrkpalli mängides hüppeliigest ja pidi seetõttu tegema hüppamises pausi. Nüüd on esimene hüppetreening pärast vigastuspausi läbi viidud ja see möödus edukalt.

Aigro viibib Soome koondisega Planicas laagris kuni 17. novembrini ning reisib seejärel sealt edasi MK-hooaja avaetapile Venemaal Nižni Tagilis.

Kas nii pika vahe järel ja eriti pärast vigastust oli torni minnes ka väike ärevus sees?

Ei, midagi sellist mitte. Ainult jala pärast muretsesin.

Mis seisus su hüppeliiges täna on?

Hüpata saan, see on peamine ja see teeb suurt rõõmu. 100 protsenti jalg korras veel ei ole ja teatud hetkedel teeb ta ka valu, kuid eks selliste vigastuste puhul on see paratamatus. Kindlasti ma liiga jalale ei tee ja üle ei koorma, tänagi esimesel hüppetreeningul pärast vigastust sooritasin kõigest 4 hüpet.

Oskad sa öelda, kui kaugel on veel nö võistlusvorm ja kas MK sarja avaetapil Venemaal Nižni Tagilis oled sa kohal?

Täna sain kinnitust, et Venemaale ma sõidan ja punktide eest võitlema lähen. Üllatavalt head hüpped olid esimese treeningu kohta. Olen viimastel nädalatel väga palju rõhku suunanud jõutreeningutele, kuna tehnilisi asju ma kahjuks teha ei saanud. Ainult viimasel nädalal olen imitatsioonitreeninguid kodus teinud. Kuid kindlasti läheb veel aega, et kõik asjad klappima saada.

Kokkuvõtvalt oled sa positiivselt meelestatud?

Jah väga! Olen saanud parimat võimalikku ravi ja kõik need inimesed, kes minuga viimased poolteist kuud tegelenud on, tahan neid kõiki tänada! Dr. Mihkel Mardna, Indrek Tustit ja Mänedžer ning kõik, kes on mind sel hetkel toetanud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles