PM MEHHIKOS ⟩ Kontaveit välistas viimases kohtumises jala nii-öelda sirgu lükkamise

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit läheb väljakule alati võitlema ja võitma.
Anett Kontaveit läheb väljakule alati võitlema ja võitma. Foto: Rob Prange

Täna tõmmatakse Mehhikos joon alla WTA aastalõputurniiri Teotihuacáni alagrupile. Kui Anett Kontaveit on grupist edasipääsu juba taganud, siis teise poolfinaalikoha peale käib kõva lahing.

Selle peale ihuvad hammast siis Karolina Pliškova ja Barbora Krejcikova, kes omavahel vastamisi lähevad, ning ka Garbine Muguruza, kes astub vastu Kontaveidile.

Kõikvõimalikud stsenaariumid kirjutasime Postimehes lahti juba eile, kuid selle lühikokkuvõte oleks järgnev: kui tahad edasi pääseda, siis tuleb ka võita.

Kontaveidil seevastu Muguruza vastu midagi liiga tähtsat kaalul pole. Koht poolfinaalis on juba kindel ning lisaks võib sõltuvalt Pliškova-Krejcikova kohtumisest olla juba enne eestlanna väljakule astumist kindel ka see, et tema alagrupi võidab.

Kui vaadata aga laiemat pilti, siis tegelikult on Kontaveidi jaoks kaalul kõvasti edetabelipunkte (kaotus annaks 125, võit 250) ja auhinnaraha (kaotus annaks 20 000, võit 130 000).

Kas just sellest tingituna, kuid pärast Pliškova alistamist lubas Kontaveit, et kavatseb viimast alagrupimatši tõsiselt võtta.

«Äkki on mul pühapäeval lihtsalt mängida [kuna edasipääs on juba kindel], kuid tegelikult ei kujuta ma seda ette. Kõik vastased on siin väga tugevad ja igal juhul peab täiega pingutama. Midagi lihtsat või kerget kindlasti ei tule. Pean kindlasti väga hea mängu tegema, et ka seda mängu võita,» lausus Kontaveit ning välistas nii-öelda jala sirgu lükkamise ning poolfinaaliks jõuvarude hoidmise. 

«Ma tahan alati võita, kui väljakule astun. Sellises mängus kergemalt võtmine pole see viis, kuidas mina asju ajan,» sõnas eestlanna ning kinnitas, et tunneb ennast füüsiliselt väga hästi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles