BLOGI JA GALERII ⟩ Belgia pani Eesti paika, Sorga lõi auvärava

Christopher Krutto
Copy

Eesti jalgpallikoondis pidi MM-valiksarja eelviimases kohtumises tunnistama võõrsil maailma edetabelis esimest kohta hoidva Belgia 1:3 paremust.

Enne mängu:

Häberli kinnitas pressikonverentsil, et kõik koondisega kaasas olevad mängijad on hetkel täiesti terved ning kellegi kohal küsimärke üleval ei ole. Ometi saab ees olema äärmiselt keeruline ülesanne.

«Maailma edetabeli esimese vastu on keeruline. Peame tegema perfektse mängu. Meil peavad homme väljakul kõik jalgpallis tähtsad asjad õnnestuma. Peame suutma kaitsta, teha häid üleminekuid ja rõhuda ka ründemängule,» rääkis Häberli.

Eestlastel pole Belgia vastu homme enam midagi püüda, kuid võõrustajad võivad kindlustada koha MM-finaalturniiril. Kuidas on seis mängijate motivatsiooniga? «Kui mängijal pole motivatsiooni, siis on midagi valesti. Jalgpalli tuleb nautida, eriti siis, kui saad Belgiaga nende kodus mängida. Wales tahtis ka meid võita, aga saime viigi. Tõsi, Belgia pole Wales, vaid veel tugevam,» seletas koondise šveitslasest peatreener.

Belgial on küll mõned põhikaitsjad puudu, kuid Häberli arvates pole mõtet nende nõrkustest rääkida, sest tegu on väga tugeva koondisega. Eestlased peavad saama hakkama väravavahi Karl-Jakob Heina ja poolkaitsja Mattias Käidita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles