Eesti jalgpallikoondis võitles Brüsselis välja viisaka tulemuse

Copy
Erik Sorga (sinises) saadab palli Belgia väravasse.
Erik Sorga (sinises) saadab palli Belgia väravasse. Foto: Olivier Matthys/AP Photo/Scanpix

Kui Eesti jalgpallikoondis mängis 13. novembril 2016 Brüsselis kuningas Baudouini nimelisel staadionil Belgia koondisega, tuli oma võrgust välja korjata kaheksa palli. Täpselt viis aastat hiljem astusid samad meeskonnad uuesti samale väljakule ning nüüd võitis Belgia 3:1 ja kindlustas sellega pääsu MM-finaalturniirile.

Skoor on viisakam ning mängupildis on vahepealse ajaga muutunud see, et tänavu uue peatreeneri Thomas Häberli käe all mängides on Eesti koondise kaitsetegevus muutunud kompaktsemaks ja dünaamilisemaks. Selle tõi mängujärgsetes ütlustes välja ka Belgia koondise peatreener Roberto Martinez.

Just 2016. aasta Belgia mäng oli murdepunkt, mille järel hakati peatreener Martin Reimi käe all harrastama ettevaatlikku ja kaitsvat jalgpalli. Brüsselis mindi belglastele suure hurraaga peale, kuid 25 minutiga oldi taga 0:3 ning pärast vaheaega – mil Eesti juba madalale vajus, kuid nagu Reim mängu järel konstateeris, et asi läks veel hullemaks – ladusid võõrustajad i-le veel viis täppi peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles