PM MEHHIKOS ⟩ Anett Kontaveit edenes kahe suurepärase mänguga poolfinaali

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit rõõmustab järjekordse võidu üle, mis ühtlasi tagab talle koha aastalõputurniiri poolfinaalis.
Anett Kontaveit rõõmustab järjekordse võidu üle, mis ühtlasi tagab talle koha aastalõputurniiri poolfinaalis. Foto: ULISES RUIZ/AFP/Scanpix

Kui meie esireket Anett Kontaveit Guadalajaras Eesti aja järgi reedel kell 22 WTA aastalõputurniiri teises kohtumises Karolina Pliškovale vastu astus, oli tal kuklas teadmine, et varasemas kolmes kohtumises polnud tal õnnestunud endisele maailma esireketile vastu saada. 58 minutit hiljem oli see fakt aga prügikasti visatud, sest Kontaveit alistas tšehhitari 6:4, 6:0 ning kindlustas koha poolfinaalis.

Matšijärgses lühiintervjuus Kontaveit sealjuures üllatus, kui telereporter teda alagrupist edasipääsemise puhul õnnitles. Kas eestlanna sai nelja parema sekka pääsemisest tõesti teada ajakirjaniku käest? «Teadsin, et see võimalus on olemas, kuid ei teadnud, kuidas see täpselt käib, sest tennisevõistlustel pole alagrupiturniire eriti palju,» kostis 12. võidu järjest teeninud Kontaveit. «Üritasin ka sellele mitte mõelda: tähtis oli keskenduda mängule ning mitte mõelda sellele, mitu mängu olen järjest võitnud või kuhu see võit mind nüüd asetaks. Kui hakkad liiga palju tulemusele mõtlema, pole võitudega enam midagi teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles