PM MEHHIKOS ⟩ Kontaveit, Muguruza ja Badosa liitusid eksklusiivse klubiga

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit WTA aastalõputurniiril.
Anett Kontaveit WTA aastalõputurniiril. Foto: ULISES RUIZ/SCANPIX

WTA aastalõputurniiril on tänaseks selge kolm poolfinalisti neljast. Huvitaval kombel koha järgmises ringis kindlustanud just madalamat asetust omanud tennisistid.

Teotihuacáni nime kandvast alagrupist edenesid poolfinaali vastavalt kuuendat ja kaheksandat asetust omanud Garbine Muguruza ja Anett Kontaveit, Chichén Itzá alagrupi võitis omakorda seitsmendat asetust omanud Paula Badosa. 

Tegemist on alles teise korraga, kui kaasaegse süsteemilahenduse korral on kolme nõrgima asetusega mängijat kõik alagrupist edasi saanud. Esimest korda juhtus see 2018. aastal, kui sellega said hakkama Elina Svitolina, Karolina Pliškova ja Kiki Bertens.

Muideks, toona edenes poolfinaali ka viiendat asetust omanud Sloane Stephens ehk alagrupist oligi edasi asja ainult kehvemat asetust omanud mängijatel. Turniiri võitis toona Svitolina, kes alistas finaalis Stephensi.

**

Kui aastalõputurniirile 1972. aastal alus pandi, mängiti play-off süsteemis. Alagrupilahendus võeti esimest korda kasutusele kaks aastat hiljem, kuid pandi 1983. aastal uuesti kalevi alla. Seejärel jätkati pikalt jälle play-off-formaadiga, kuniks 2003. aastal taas eliitoktette kahte alagruppi hakati jagama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles