Raieste koduklubi vallandas kehvade esituste tõttu peatreeneri, uueks lootsiks palgati NBA kogemusega horvaat

Karl-Joosep Küngas
Copy
Baskonia pahane peatreener Duško Ivanovic.
Baskonia pahane peatreener Duško Ivanovic. Foto: David Aguilar/EPA/Scanpix

Hispaania kõrgliigas ja Euroliigas palliv Baskonia meeskond teatas, et otsustas lõpetada koostöö Duško Ivanoviciga.

Kolmandat korda Baskoniat tüürinud Ivanovic pole tänavu suutnud meeskonda õigesti mängima saada. Euroliigas hoitakse kolme võidu ja kuue kaotusega 16. kohta ning ka koduliigas ollakse kümnest mängust võitnud ainult neli ning see annab neile 11. positsiooni.

«Baskonia lõpetas Duško Ivanoviciga koostöö, kuna tulemused polnud enam rahuldavad. Meie meeskonnas on rohkem sisu, kui hetkel tulemused näitavad. Samuti puudub õige võitlusvaim, millega oleme tuntust kogunud. Seetõttu tegimegi kiiresti vangerdused, et meeskond taas õigele reele saada,» seisab klubi teadaandes.

Baskoniat, kuhu kuulub ka Eesti koondislane Sander Raieste, hakkab edaspidi juhendama horvaat Neven Spahija. Viimati Hiina kõrgliiga meeskonda Shanghai Sharksi tüürinud Spahija on karjääri jooksul olnud ka näiteks NBA klubide Atlanta Hawksi ja Memphis Grizzliese abitreeneriks.

Peatreenerina on tal auhinnakapis EuroCupi võidutrofee, Hispaania, Türgi, Iisraeli, Leedu, Sloveenia ja Horvaatia kõrgliiga meistritiitlid. 2006. aastal õnnestus tal Vilniuse Lietuvos Rytasega võita ka Balti liiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles