Häberli nägi valiksarja jooksul arengut: kellelgi pole meiega kerge

Christopher Krutto
Copy
Thomas Häberli.
Thomas Häberli. Foto: Virginie Lefour/Scanpix

Jaanuaris Eesti jalgpallikoondise peatreeneriks palgatud šveitslane Thomas Häberli tunnistas, et on koondise arenguga tema käe all rahule jäänud.

Eesti kaotas võõrsil Tšehhile küll 0:2, kuid mängupildi järgi tundus see ka ausa resultaadina. Kuigi Häberli ootas teisel poolajal tšehhide survet, siis üks asi jäi talle hinge kraapima. «0:1 värav valmistas pettumust. Mina arvan, et seal oli viga ja selle jaoks meil ongi VAR. Ju siis võib mängijale jalaga piki pead virutada ja seda ei vaadata järele,» rääkis šveitslane.

Samas kiitis ta oma hoolealuseid, kes pea lõpuni mängus sees püsisid. «Sergei Zenjovil oli hea võimalus viigistada, kuid kahjuks Tomaš Vaclik tõrjus tema löögi tublilt. Tšehhide teise tabamuseni oli mäng võrdne, meil oli võimalusi ja paremal päeval võinuks vastaste kombel natuke rohkem õnne olla. Aga nad väärisid 2:0 võitu,» hindas Häberli.

Kuigi valiksarjas jäi meil kaheksa mängu järel saagiks neli punkti, siis koondise peatreener oli valiktsükliga rahul. «Me oleks võinud Tšehhiga viigistada nagu Walesiga. Suudame võidelda ja see teeb mind õnnelikuks. Meeskonda üles ehitama hakates tahtsime edu ja võite. Oleme küll tugevamatele vastastele lähemale jõudnud, aga lõpuks peame leppima nende vastu vaid ühe punktiga. Näitasime alati korraliku taset ja kellelgi pole meiega kerge. See on kindlasti areng,» lõpetas Häberli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles