PM MEHHIKOS ⟩ Tenniselegendide silme all võistlev Kontaveit: see on väga inspireeriv (1)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit vaatab Mehhikos viibivatele tenniselegendidele, täpselt nagu sellele pallilegi, alt üles.
Anett Kontaveit vaatab Mehhikos viibivatele tenniselegendidele, täpselt nagu sellele pallilegi, alt üles. Foto: HENRY ROMERO

Kuna hooaega lõpetav WTA aastalõputurniir on tenniseaasta üks glamuursemaid ja prestiižsemaid sündmusi, on Mehhikos Guadalajaras koha peal ka mitmed ala legendid.   

Näiteks turniiri ametlikeks saadikuteks on 18-kordsed suure slämmi tšempionid Martina Navratilova ja Chris Evert ning ESPNi stuudioeksperdiks on Rio olümpiavõitja Monica Puig. 

Eile oli kohapeal poolfinaale jälgimas ka 1973. aastal WTA-le aluse pannud Billie Jean King, kes võitis karjääri jooksul kokku 39 suure slämmi turniiri (12 üksik- ja 16 paarismängus), kelle kõrvalt võis leida 1976. aasta US Openi paarismängutšempioni Ilana Klossi. 

Sellest tulenevalt uurisid ka välismaa ajakirjanikud Anett Kontaveidi käest, mis tunded teda Billie Jean Kingi silme all mängides valdasid? 

«See on imeline. Ega mulle pole veel väga kohale jõudnud see, kus ma mängin ja mida teen. See on imeline näha, kuidas erinevad tenniselegendid mulle kaasa elavad ning minust ja minu mängu kohta häid asju räägivad. See kõik on väga inspireeriv,» lausus Eesti esireket.

Täna õhtul toimuvas finaalis on publikus kahtlemata veelgi rohkem kõikvõimalikke tuntud nimesid, kuid Kontaveit ei kavatse sellel lisasurvel ennast häirida lasta. «See on kindlasti minu elu suurim finaal ja mul pole midagi kaotada. Sain siia turniirile üle noatera viimasena peale ja mul on nii hea meel siin mängida. Lähen lihtsalt nautima seda finaali,» sõnas eestlanna.

Anett Kontaveidi ja Garbine Muguruza vaheline finaal algab Eesti aja järgi kell 3.30 öösel ning Postimees teeb sellest otseblogi. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles