JÄRELVAADATAV ⟩ Pärnu kaotas Iisraeli parima klubi vastu avakohtumise

Postimees Sport
Copy

Täna alustas mängudega CEV Challenge Cupil Pärnu võrkpalliklubi, kes pidi kodusaalis tunnistama Iisraeli valitseva meistri Tel-Avivi Maccabi Yeadimi 3:0 (25:15, 25:15, 25:22) paremust.

Enne mängu:

Yeadim on praegu Iisraeli liiga liider, võidetud on kõik senipeetud viis kohtumist. Riigi meistriks on klubi tulnud 12 korda.

Pärnu peatreener Avo Keel on saanud vastase videotega tutvuda ning tõdeb, et tegu on väga ühtlaselt tegutseva meeskonnaga. «Kedagi ei koormata liialt ja nende mäng ei ole ei diagonaali ega ühe nurgaründaja keskne. Tempomehed on mulle tuttavad Iisraeli koondisest, olen neid näinud nii Läti kui ka varem Eesti koondist juhendades,» sõnas peatreener.

Meeskonna koosseis on rahvusvaheline, lisaks kohalikele leiab Maccabi ridadest ka kolm ameeriklast ning ühe sakslase. Teiste seas tuleb Pärnusse Tokyo olümpial USA koondisesse kuulunud diagonaalründaja Kyle Ensing. USAst on ka meeskonna libero Joshua Ayzenberg ning nurgaründaja John Hatch. Seejuures mängisid nii Hatch kui Ensing eelmisel hooajal Berliini Recycling Volleyse ridades, kus peatreeneriks oli Eesti meestekoondise juhendaja Cedric Enard.

«Tuleb tunnistada, et kvaliteeti leidub neil rohkem kui meil, ka tõste kiirus on tänapäeva mõistes igati tipp-topp tasemel. Et neid kõigutada, peame meie tõsist servi lööma, tuleb lootused panna meie hüppelt servi meestele, planeeriva servi vastuvõtt on neil ühtlaselt stabiilne. Tuleb hakata ka blokis teatud riske võtma, et püsida nende tempos ja oodata võrdseid geimilõppe, kus võib kõike juhtuda,» lisas Keel.

Pärnu meeskonna kanadalasest tempomees Kevin Lebreux taastub peapõrutusest ja tema kaasategemine on küsimärgi all. «Täna (eile – toim.) proovib ta trenni teha, aga võimalik, et aktiivselt me teda siiski kasutada ei saa,» kommenteeris Keel olukorda.

Paari teine kohtumine peetakse homme samuti Pärnus. Kell 19 algavat lahingut näitab Postimees otseülekandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles