JÄRELVAADATAV ⟩ Kaks geimi võitnud Pärnu ärkas liiga hilja ning langes eurosarjas konkurentsist

Postimees Sport
Copy

Pärnu Võrkpalliklubi kaotas CEV Challenge Cupi korduskohtumises koduväljakul Iisraeli parimale tiimile Tel Avivi Maccabi Yeadimile 2:3 (15:25, 15:25, 25:20, 25:20, 10:15) ning langes konkurentsist. Matš on järelvaadatav.

Suvepealinlased vajasid järgmisesse ringi pääsuks täna 3:0 või 3:1, pluss kuldse geimi võitu, sest eilses avamängus saadi kuivalt lüüa. Esimeses kahes geimis ei jätnud külalised aga koduperemeestele mingit võimalust ning kindlustasid 39 minutiga koha 16 hulgas.

Kui pinged maas ja mõned vahetusmehed väljakul, läks ka Pärnu elu lõbusamaks. Võõrustajad kontrollisid kaht järgmist geimi ja panid oma paremuse üsna kindlalt maksma. Otsustavaks vaatuseks oli aga Maccabil taas põhikoosseis platsil, kellega ka lõpuks üsna turvaliselt 3:2 mänguvõit teeniti.

Enne mängu:

Pärnu vajab korduskohtumises edasipääsuks 3:0 või 3:1 võitu ja peab seejärel parem olema ka kuldses geimis.

Neljapäeval kerkis Pärnu resultatiivseimaks 12 punktiga (+5) Markus Uuskari, kaheksa punkti (-1) lisas Ivory Õuekallas ja seitse punkti jäi nii Toms Švansi, Kristo Joosep Petersoni kui ka Boris Žuhhovi arvele. Pärnu vastuvõtt oli 60 protsenti, rünnak 40 protsenti, blokist saadi kolm punkti, servil löödi viis ässa ning eksiti 14 pallingul.

Pärnu peatreener Avo Keel ütles Volley.ee vahendusel, et ootas meeskonnalt rohkem julgust riskida. «Peame end mentaalselt suutma viia selleni, et me julgeme riskida ja lootma, et see risk ka õigustab. Esimeses kahes geimis see ei õnnestunud kuidagi, tuli viga vea otsa, eriti rünnakul. Individuaalne tase on meil nagu on ja sellest moodustub ka võistkonna väljanägemine,» kommenteeris juhendaja.

«Kolmanda geimi lõpp läks ka ilusaks Jossi (Petersoni) kahe serviga, muidu oleks ikka 20 ümber olnud need punktid. Homme (täna – toim.) muud pole, kui vaatame oma tegutsemised üle. Täna (eile – toim.) oleks võinud võrkpalli loogikast lähtuvalt asju veidike lihstamalt teha. Väga lihtsad asjad on vahepeal kõige paremad,» lisas Keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles