Kullamäe ja Raieste koduklubid said treenerivahetuse järel kohe võidu

Toimetas Ville Arike
Copy
Eesti koondise korvpallur Kristian Kullamäe.
Eesti koondise korvpallur Kristian Kullamäe. Foto: Tairo Lutter

Välismaal mängivate Eesti korvpallikoondikoondislaste koduklubid on viimasel ajal riburada treenerit vahetanud ning mitmel puhul kajastus see kohe ka tulemustes.

Põlvelõikusest taastuva Sander Raieste tööandja Vitoria Baskonia vahetas Duško Ivanovici välja teise endise Jugoslaavia kogenud juhendaja vastu, tüüri haaras Neven Spahija. Ning Euroliigas alistati kodusaalis kohe Belgradi Crvena Zvezda 93:74. Võitjaile tõi Steven Enoch 23 ja Rokas Giedraitis 21 punkti.

Euroliiga 10. vooru keskses mängus alistas Barcelona kodupubliku toel Moskva CSKA 81:73. Barca võitis poolaja 38:27 ja läks kolmanda veerandi alguses ette 41:27, kuid lasi siis vastasel teha kõigest nelja minutiga 24:4 (!) spurdi. Viimasele väikesele vaheajale mindi CSKA 60:51 eduseisul. Lisaks vigastas jalga põhimänguht Nick Calathes, kuid tema saapad täitis edukalt noor leedulane Rokas Jokubaitis ning Barcelona jäi viimasel veerandil omakorda peale 30:13.

Mõjusa avalduse tegi Kaasani Unics, kes alistas koguni 97:71 senise ainuliidri Milano Armani. Tel Avivis vedas Euroliiga karjääri parima mängu (37 p, 8 rs) teinud Scottie Wilbekin kohaliku Maccabi 95:84 võiduni Monaco üle.

Barcelonal, Madridi Realil ja Armanil on nüüd 8, Peterburi Zenidil ja Tel Avivi Maccabil 7 võitu. Baskonia jagab 4 võiduga 11.–14. kohta. 

Mõne päeva eest peatreener Žan Tabakist loobunud Kristian Kullamäe koduklubi Burgose San Pablo oli võistlustules Meistrite liigas ja sai võõrsil 85:72 võidu Oldenburgi üle. Kullamäe taas koosseisu ei kuulunud, meeskonda juhendasid senised abitreenerid Felix Alonso ja Fran Hernandez. San Pablo suuremad korvikütid olid Dani Diez 21 ja värskelt Tenerifest üle tulnud Julian Gamble 17 punktiga.

San Pablo juhib H-alagrupis neljast mängust saadud kolme võiduga. Vilniuse Rytasel ja Istanbuli Besiktasil on võite kaks, Oldenburgil üks.

EuroCupil pidi aga vigastatud Maik-Kalev Kotsarita mänginud Hamburgi Towers kodus tunnistama Boulogne'i 94:84 paremust. Ei aidanud ka Caleb Homesley suurepärane viskepäev (29 punkti).

Hamburg on viiest mängust võitnud ühe ja jagab A-grupis kümne meeskonna seas 8.–9. kohta koos Trentoga. Võiduta jätkab Wroclawi Slask. Juhivad nelja võiduga Badalona Joventut, Krasnodari Lokomotiv-Kuban ja Belgradi Partizan. 

Kui Raieste ja Kotsar ei saa eeloleval nädalal Eesti koondisega liituda, siis Kullamäe kuulub peatreener Jukka Toijala valikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles