PM MEHHIKOS ⟩ Karjääri parima aasta teinud Kontaveit uusi eesmärke endale veel seadnud pole

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Refugio Ruiz

Eesti esireket Anett Kontaveit tõmbas öösel vastu neljapäeva joone alla oma tänavusele hooajale, mis kujunes äärmiselt edukaks.  

Kontaveit alustas tänavust aastat maailma 23. reketina, kuid pudenes maikuuks esikolmekümnest välja. Uus tõus algas eestlanna jaoks augustist, mil ta palkas enda treeneriks Dmitri Tursunovi ning võitis seejärel paari kuu jooksul Clevelandi, Ostrava, Moskva ja Cluj-Napoca turniirid, misläbi kvalifitseerus ka WTA aastalõputurniirile. 

Marulise hooaja lõpu toel kerkib Kontaveit järgmisel nädalal avalduvas maailma edetabelis ka oma senise karjääri parimale seitsmendale kohale. Vahetult pärast aastalõputurniiri lõppu sai eestlannalt ka uuritud, mis on tema mõtted järgmisest hooajast.

«Esialgu tahaksin lihtsalt puhata, vaadata hooajale tagasi ja siis edasi vaadata: seada uued eesmärgid ning panna selle sama hooga edasi,» kostis Kontaveit. 

Siiamaani oli eestlanna eesmärk jõuda maailma edetabelis esikümnesse. Nüüd, kus see on tehtud, siis mis järgmiseks? 

«Ma polegi jõudnud neid eesmärke veel seada, sest mõtlesingi, et teen seda, kui hooaeg saab läbi. Kõik on juhtunud nii kiiresti ja turniirid tulnud nii järjest, et mul pole olnud sekundidki aega korraks tagasi vaadata sellele kõigele [mis tehtud] ja uusi plaane sättida,» kostis Eesti esireket.

Sama leidis aastalõputurniiri ajal WTA-le antud intervjuus ka tema treener Dmitri Tursunov: «Praegu tuleb meil mõlemal lihtsalt hinnata seda imelist saavutust, mis meil õnnestus korda saada. See juhtus hoolimata sellest, kui võimatu kõik tundus. Ta jõudis siia, kuid praeguseks on see juba möödanik, mistõttu tuleb suunata pilk tulevikku uute eesmärkide suunas.»

Üheks loogiliseimaks sihiks võiks Kontaveidi jaoks olla suure slämmi turniiridel edu jahtimine. Senise 26 ürituse juures on Kontaveidil ette näidata vaid üks veerandfinaalikoht. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles