BLOGI ⟩ Sildaru pääses Austria MK-etapil kvalifikatsiooni teise kohaga kindlalt finaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Liz Copan/Summit Daily News via AP/SCANPIX

Maailma ­paremikku kuuluv freestyle-­suusataja Kelly Sildaru alustas täna Austrias Stubais toimuval MK-etapil oma hooaega. Eestlanna teenis pargisõidu kvalifikatsioonis tulemusega 88,66 teise koha ja pääses kindlalt kaheksa parema hulka. Finaal sõidetakse juba homme kell 12.20, mida Postimees vahendab otseblogis.

Enne võistlust:

Naiste konkurentsis on võistlustules 30 sportlast, kellest kaheksa pääsevad homsesse finaali. Favoriitidest on Sildaru kõrval rajal veel Stubais möödunud hooajal võidutsenud Tess Ledeux ja hiinlanna Ailing Eileen Gu.

Prantslanna Ledeux oli möödunud hooajal väga heas hoos. Ta osales kolmel MK-võistlusel, mis kõik ka võidukalt lõppesid. Sellega kindlustas ta endale ka suure kristallgloobuse MK-sarja üldvõidu eest.

Austrias noolib võitu ka hiinlanna Gu, kes pidi möödunud aastal leppima kolmanda kohaga. Pärast seda võistlust osales Gu ka Aspenis toimunud maailmameistrivõistlustel, kus ta sai kaela kaks kuldmedalit, üks neist tuli just pargisõidus. Temast sai tänavu esimene naine, kes sooritanud edukalt triki 1440 double cork.

Kindlasti ei saa keegi aga ennast liiga kindlalt tunda, kui rajale tuleb Kelly Sildaru. Viimasel kahel hooajal pole eestlanna vigastuste tõttu liiga palju MK-sarjas võistlenud, ent just Stubais noppis ta 2018. aastal pargisõidus esikoha. Ta on sellel alal vaideldamatu tipp ning soovib kindlasti hooaega võidukalt alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles