Kelly Sildaru: paremat hooaja algust polekski saanud olla

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Eric Lars Bakke/Espn Images

Stubais pargisõidu MK-etapi võitnud Kelly Sildaru tunneb, et tegi ideaalse hooaja alguse. «Ma arvan, et paremat algust polekski saanud olla, jäin oma sooritusega väga rahule,» sõnas ta.

Eelmisel hooajal ei saanud Sildaru Stubais võistelda, sest vigastas põlve. Paar kuud hiljem sai ta X-mängudel uue põlvevigastuse. Tänavu oktoobris murdis ta aga vasaku käe pöidla kämblaluu. Teisisõnu, viimastel aastatel on üks vigastus ajanud teist taga. Seda enam oli 19-aastane eestlanna rõõmus, et sai üle pika aja taas võistelda.

Stubai MK-etapi finaalvõistlusel oli Sildaru üleolek kindel, sest võidu toonuks mõlemad laskumised. Avakatsel teenis ta 87,08, teisel laskumisel juba 88,68 punkti. Teise koha teenis šveitslanna Sarah Höfflin (80,30) ning kolmanda norralanna Johanne Killi (78,32).

«Mõlemad laskumised õnnestusid plaanipäraselt. Esimese laskumisel tegin kindla peale seda, mida harjutanud olin. Teise laskumise esimesel reilil panin juurde,» selgitas Sildaru, kust tuli punktiparandus.

Kuigi naiste freestyle-suusatamise puhul räägitakse pidevalt taseme tõusust, siis Stubai pargisõidu MK-etapil Sildaru konkurendid väga riskeerima ei kippunud. Kuigi nii mõnelgi neist on arsenalis kahekordsed saltod, nägi sel korral vaid üksikuid üritusi.

«Ega ma ei oska öelda, miks nad kahekordseid ei teinud. Pole nendega sellest rääkinud. Hooaeg on alles algusjärgus ja võib-olla ei taha keegi end ära lõhkuda,» pakkus Sildaru.

Hüpetel tegi Sildaru esmalt selg ees vasakule 1080 kraadi ning seejärel selg ees paremale 900 kraadi. Võimed lubanuks tal viimasele hüppele 180 kraadi juurde panna, ent siis oleks ta pidanud esimesele käsipuule minema selg ees peale.

«Mulle tundus kindlam esimest reili otse sõita. Lisaks ei saa ei saa ma vasaku (vigastatud) käega hästi haaret võtta ja kuna teine hüpe oli paremale, siis tegin selle teistsuguse ja vähem harjutatud haardega kui varasemalt,» selgitas sportlane.

Kuna Sildaru käsi on veel vigastatud, võistles ta seekord ilma suusakeppideta. Võistluseelses laagris sai ta keppideta sõitmist piisavalt harjutada, et end tähtsal hetkel mugavalt tunda. Ent tulevikus, kui käsi parenenud, võtab ta suusakepid kindlasti jälle kasutusse.

Stubai MK-etapp andis Sildarule vajalikku enesekindlust, et ta suudab pika võistluspausi järel jätkuvalt oma ära teha. «Mulle andnuks enesekindlust juba ainuüksi see, kui oleksin oma soorituse korralikult ära teinud, aga poleks poodiumile jõudnud. Peaasi, et saan ise endaga rahul olla. See on minu jaoks kõige tähtsam,» ütles ta.

Oma viimasel katsel kukkus halvasti kvalifikatsiooni võitnud šveitslanna Mathilde Gremaud, kes viidi helikopteriga minema. Sildaru pole ise veel Gremaud’ga rääkinud, kuid sai tema treenerilt signaali, et šveitslannaga midagi hullu lahti ei ole.

Nüüd naaseb Sildaru nädalaks koju, et reisida siis kolmeks nädalaks USAsse, kus ootavad ees Big Airi ja rennisõidu MK-etapid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles